Tiramisu met pepernoten en delen met de Sint is niét verplicht

Food

Tiramisu met pepernoten en delen met de Sint is niét verplicht

Toen we jong waren, was het al speculaas en mandarijntjes wat de klok sloeg, maar wij zijn dolgelukkig dat de Sint de pepernoten van onze noorderburen ook bij ons introduceerde. Vanaf half november grabbelen wij dagelijks in de pepernotenpot en wanneer de Sint op zes december weer naar Spanje trekt, hebben we nog zeker drie zakken liggen. En daar maken we dit jaar tiramisu met pepernoten van. 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 100 ml mascarpone
  • 20 gram suiker
  • 100 ml vanillevla
  • 100 ml kwark
  • 100 ml sterke koffie (afgekoeld)
  • 25 ml Tia Maria
  • 90 pepernoten

Om de tiramisu met pepernoten te versieren hou je best nog wat chocolade, cacao en een paar pepernoten opzij.

tiramisu met pepernoten

Zo maak je de tiramisu met pepernoten

Klop de mascarpone en suiker door elkaar. Als het goed gemengd is, roer je de kwark en vla erdoor. Meng de afgekoelde koffie met Tia Maria. Doop de helft van de kruidnoten in de koffie en haal ze eruit als ze de koffie hebben opgenomen.

Verdeel de pepernoten over vier glaasjes. Schep over de laag met kruidnootjes een flinke schep van het mascarponemengsel. Doop de andere helft van de pepernoten in de koffie en verdeel die over de laag mascarpone. Verdeel tot slot de rest van het mascarponemengsel erover.

Laat de tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast. Garneer de glaasjes met een beetje cacao, gehakte pure chocolade en (stukjes) pepernoot.

Helemaal een uitdaging aangaan? Die pepernoten kun je ook zelf maken.

Pepernoten maken want wat je zelf doet, doe je meestal beter