Jutta
Jutta Beauty 3 mrt 2019

Zo krijg je verleidelijk zachte lippen

Heb je vaak last van droge lippen en velletjes en helpt die lippenbalsem maar voor een paar minuutjes? Deze gewoontes leer je jezelf best aan om altijd verleidelijk zachte lippen te hebben. Om mee te zoenen, en gewoon voor jezelf. 

Let op de ingrediënten van je lippenbalsem

Wat lippenbalsem nu en dan kan geen kwaad, maar je vermijdt het best producten met daarin menthol, fenolen en/of salicylzuur aangezien die stofjes je lippen uitdrogen. Hoe leuk je die aardbeienlippenbalsem ook vindt: toegevoegde smaak- en geurstoffen kunnen je huid irriteren.

Een maskertje voor zachte lippen

Vaseline, bijenwas en cacaoboter zijn wél een goed idee. Wrijf je lippen ermee in vlak voor het slapengaan en je wordt wakker met zachte lippen.

Lippenstift

Wanneer je lippenstift of lipgloss opdoet bescherm je je lippen vooraf het best met wat lippenbalsem. Zo zijn ze goed gehydrateerd voordat je er de – vaak uitdrogende – andere producten opsmeert.

Scrub!

Het is goed om je lippen te scrubben met een speciaal daarvoor bedoelde scrub (nee, geen zoutscrub!) of met de haartjes van je tandenborstel. Duw echter niet te hard en wrijf je lippen vervolgens altijd in met lippenbalsem.

Drink water

Voldoende water drinken is niet alleen nodig om je spijsvertering en nieren op gang te houden. Je krijgt er ook een mooie huid en zachte lippen van.

Lik niet aan je lippen

Vaak ben je jezelf er niet bewust van, maar waarschijnlijk lik je vaak aan je lippen. Niet slim, want daarmee droog je je lippen – contradictorisch genoeg – uit.

zachte lippen

Eten

Heb je een wondje aan je lippen? Vermijd dan voorlopig dat zure snoep of die pikante saus. Zuur en sterk gekruid eten vertragen immers het genezingsproces van dat wondje op je lippen.

Waarom de oorringen en lippenstift van een politica zo belangrijk zijn

Gezondheid

Reageer op artikel:
Zo krijg je verleidelijk zachte lippen
Sluiten