Jutta
Jutta Beauty 16 jan 2019

4 tips om er wakker uit te zien als je amper hebt geslapen

Of je nu een nachtje doorhaalt met studeren of met uitgaan, het resultaat is hetzelfde: je hebt geen zin om uit bed te komen en ziet er zo verschrikkelijk moe uit. Aan dat eerste kunnen we helaas niks doen, maar dankzij deze tips verschijn je toch fris en fruitig op het werk of op dat examen als je amper hebt geslapen. 

1. Neem altijd een douche

Je zet je wekker misschien zo laat mogelijk zodat je elk minuutje slaap kunt grijpen, maar toch is het beter om tien minuten eerder uit je bed te komen en een douche te nemen. Onder het warme water word je zachtjes wakker, en je voelt je meteen ook een stuk frisser.

Durvers kunnen ook warm en koud water afwisselen, want daar pept je huid zo van op en jij voelt je meteen wat levendiger als een straal koud water je lijf raakt.

2. Kies een mooie outfit uit

Als je je gaat verstoppen in een sombere jogging krijg je twintig keer per dag de vraag of je ziek bent. Dat komt … omdat je er zo dus ziek en moe uitziet. Trek een mooi ensemble aan, denk aan je accessoires en je voelt je meteen een stuk beter.

3. Blush, bronzer en lippenstift zijn je redding als je amper hebt geslapen

Neem de tijd om je make-up te doen. Ja, ook voor een gewone werkdag en zéker als je naar een mondeling examen moet na een paar uurtjes slaap. Met bronzer en blush kom je al een heel eind, en een vleugje lippenstift doet wonderen. Ga voor een felle kleur, want die trekt de aandacht naar je lippen en zo vallen die wallen onder je ogen niet op.

4. Plens water in je gezicht

So far so good, maar na een paar uurtjes voel je misschien niet veel meer van die verwarmende douche. En die bronzer kan ook niet voorkomen dat je in slaap valt op je bureau. Loop dan even naar het toilet en plens koud water in je gezicht. Zie het als een soort mini-douche. Wedden dat je meteen weer wakker bent?

Waarom je (soms) beter geen make-up draagt

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
4 tips om er wakker uit te zien als je amper hebt geslapen
Sluiten