Alex
Alex Liefde & Seks 15 aug 2018

Hoe kun je twee vrienden aan elkaar koppelen als een ware Cupido?

Twee vrienden aan elkaar koppelen klinkt als een geweldig plan. Je brengt twee mensen samen die elkaar misschien niet hadden gevonden zonder jouw hulp, en als ze trouwen steek jij de pluimen op je hoed. Om de slaagkansen van je plannetje te vergroten zijn hier wat tips. 

1. Wanneer en hoe begin je erover?

Het is niet omdat Cupido met pijlen schiet, dat jij ook voor de directe aanpak moet kiezen. Het beste kun je er langs je neus weg over beginnen. Je zou iets kunnen zeggen als: ‘Ik was laatst op stap met een vriend(in) en ik denk dat het echt een type voor jou is.’ Leg kort uit waarom je denkt dat het een match made in heaven is en stel voor een date te regelen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je twee vrienden elkaar wel vaag kennen, maar nog nooit echt hebben gesproken. In dat geval zou je het erop kunnen gooien dat je persoon A wel eens naar persoon B hebt zien kijken en dat je dacht dat het wel een match zou kunnen zijn.

2. Ken iedereens prioriteiten

Die ene vriend die dagelijks in de fitness vertoeft koppelen aan die vriendin die bij voorkeur pizza ligt te schranzen op de bank? Hoe leuk ze ook zijn, hun karakter zal waarschijnlijk niet bij elkaar passen. Weet welke vrienden je aan elkaar wilt koppelen. Hou rekening met hun hobby’s, maar ook hun levensdoelen en -idealen.

Is de ene vriend bijvoorbeeld bereid een serieuze relatie aan te gaan, maar is de ander meer op zoek naar een fling? Houd die twee dan maar bij elkaar vandaan, daar komt alleen ellende van.

3. Wees niet opdringerig

Als ze niet willen, dan willen ze niet. Hoe goed ze volgens jou ook bij elkaar passen, als jij een date gaat opdringen, zal het er zéker nooit van komen. Ook als de een wel graag wil en de ander minder enthousiast is, zou zo’n geënsceneerde date een slecht idee kunnen zijn.

4. Wees eerlijk

Voordat ze op date gaan, moeten je vrienden natuurlijk wel min of meer weten wie ze tegenover zich krijgen. Je kunt daarom een beetje over de persoonlijkheid en hobby’s van je vriend(in) vertellen, maar wees wel realistisch. Niemand wordt er beter van als je een heel ander beeld hebt geschetst van de persoon die daadwerkelijk komt binnenlopen. Hetzelfde geldt voor foto’s. Natuurlijk stuur je een leuke foto door, maar aan een overbewerkt exemplaar heeft niemand iets. Ze moeten elkaar nog wel herkennen.

Het komt er dus op neer dat je van tevoren goed nadenkt of de twee écht bij elkaar passen. Willen ze vervolgens op date, dan is dat helemaal leuk. Zien ze het niet zitten, jammer dan, je hebt het in ieder geval geprobeerd.

7 originele one-hour dates (ideaal voor als hij dan toch tegenvalt)

Elite Daily

Reageer op artikel:
Hoe kun je twee vrienden aan elkaar koppelen als een ware Cupido?
Sluiten