Jany
Jany Fashion 26 jun 2018

5x de beste tips om vintage kleding te scoren

Vintage kleding shoppen is geweldig. Je kunt unieke items van mooie merken inslaan zonder daar de hoofdprijs voor te hoeven betalen. Wél moet je iets beter zoeken dan in een normale kledingwinkel of webshop, maar met onderstaande tips ga jij naar huis met de coolste vintage finds.

Zo scoor je de leukste vintage kleding

Geen geduld voor die eindeloze zoektocht naar dat ene perfecte stuk? Dankzij deze tips vind je wél wat je zocht!

1. Focus op accessoires

Met unieke accessoires kun je je hele reeds bestaande kledingkast een update geven. Die opvallende zonnebril uit de seventies geeft je basic little black dress de perfecte vintage toets.

vintage kleding tips

2. Maak je geen zorgen om de maat

Oudere items hebben andere maten. Ga dus niet op zoek naar de maat die je normaal hebt, maar probeer een paar maten uit. Nog een pluspunt: oversized is weer helemaal in en vintage stores hangen er vol mee.

3. Dubbelcheck de items

Je hebt de perfecte jas gevonden, alleen zitten de knopen er niet meer op. Je maakt jezelf wijs dat je die er snel wel even zelf aanzet, maar eerlijk is eerlijk: dat doe je waarschijnlijk toch niet. Het is beter om je tijd (en geld) in items te steken die je meteen kunt dragen, zo voorkom je miskopen.

Check ook goed of er écht niets (onoverkomelijk) mis is met je topstuk. Tweedehandswinkels hebben nu eenmaal ook weleens een paar kapotte kleren in de rekken hangen. Voorkom teleurstelling en dubbelcheck altijd.

vintage kleding tips

4. Koop je merken online? Check dan goed of de verkoper te vertrouwen is

Een spotgoedkope vintage Prada-tas op eBay? Klinkt te mooi om waar te zijn, is het meestal ook. Zorg ervoor dat je zeker weet dat de verkoper te vertrouwen is. Bovendien zijn er ook veel webshops die de namaakvariant van merken verkopen, dus zoek van tevoren even op of mensen goede ervaringen hebben met de webshop. Een aanrader is sowieso The Next Closet, waar je tweedehands designerkledij vindt, recht uit de kleerkasten van fashionista’s.

5. Make it your own

Het leuke aan vintage stuks is dat ze vaak uniek en atypisch zijn. Dus heb jij een topstuk gevonden, draag het dan met trots, ook al past het niet helemaal in het huidige modebeeld. Als het jou maar past!

Reageer op artikel:
5x de beste tips om vintage kleding te scoren
Sluiten