Jutta
Jutta Love & Life 10 jun 2018

Ga je binnenkort verhuizen? Wij helpen je met inpakken (enfin, met tips)

Oh verhuizen, the joy. Je bent vast blij dat je eindelijk in je nieuwe stek kunt intrekken en tegelijk kijk je op tegen de verhuis zelf. Zo. Veel. Spullen. Wij maken het je wat gemakkelijker met deze tips, dus roep de hulp van je vrienden op en inpakken maar!

1. Pak een tas in voor je basics

Doe alsof je op vakantie gaat en pak een zak in met de spullen die je de eerste dagen echt niet kunt missen. Proper ondergoed, een paar outfits, je make-up om te verdoezelen hoe moe die verhuizing je maakt.

verhuizen

2. Verzamel alle dingen die je eerst nodig hebt in een aparte bak

Je komt aan in je nieuwe appartement en moet eerst de keukenkastjes schoonmaken voor de borden erin kunnen. Maar waar is het poetsmiddel? Als je dingen als vuilzakken, basic poetsproducten, een rol wc-papier en opladers bij de hand houdt ben je zo gelanceerd. Leg alles in een doorzichtige plastic bak voor extra gemak en neem meteen een setje servies mee voor jezelf. Zo hoef je je cornflakes de eerste ochtend niet rechtstreeks uit het pak te eten.

3. Gebruik kleurcodes

Je was misschien al van plan om op de verhuisdozen te schrijven wat er in zit (zéker doen!). Wanneer je dat doet, kun je net zo goed voor elke kamer een andere kleur gebruiken, zo weten jij (en je helpers) meteen waar iets heen moet en dat bespaart heel wat chaos. En opruimen, niemand houdt van opruimen.

verhuizen

4. Stop wat wattenschijfjes in je breekbare make-up

Sowieso een fijne tip om je mooie poedertjes goed te bewaren, bijvoorbeeld tijdens het reizen.

5. Bewaar schroefjes in aparte zakjes

En schrijf er op bij welk meubelstuk ze horen. Niks is irritanter dan een schroefje niet kunnen vinden als je een lamp aan het ophangen bent.

verhuizen

6. Stop kleding in een vacuümzak

Zeker bij winterkleding bespaar je zo veel ruimte. Je moet minder vaak heen en weer rijden en zo’n pakketje ligt minder in de weg dan een volle IKEA-zak met kleding.

7. Verkoop de spullen die je niet meeneemt

Begin zes weken voor je gaat verhuizen met waardevolle spullen verkopen, wie weet haal je hier een extra zakcentje uit dat je dan weer kunt besteden aan dat mooie tapijt dat je gezien hebt.

verhuizen

8. Laat een goed doel je overige spullen ophalen

Misschien kan je anderen een plezier doen met dingen die jij toch niet meer gaat gebruiken. Doe dit een week voor je zelf de rest gaat verhuizen, zo ligt er niets in de weg.

Zo tover je je IKEA-slaapkamer om tot een gezellig boetiekhotel

9. Eet je koelkast leeg voor je gaat verhuizen

Zonde om te eindigen met een volle koelkast in je oude appartement, waardoor je misschien dingen moet weggooien. Eet wat eenvoudiger de week voor je verhuist en ontdooi je koelkast een dag voor je vertrekt.

10. Beloon de mensen die je hebben geholpen

Bijvoorbeeld door lekker te gaan eten als alles er op zit. Enne, graag gedaan hé! 😉

Roomed

Reageer op artikel:
Ga je binnenkort verhuizen? Wij helpen je met inpakken (enfin, met tips)
Sluiten