Tessa
Tessa Health 24 nov 2018

Hatsjie! Zo kom je snel weer van je verkoudheid af

In de tram zie je ze massaal, op kantoor is er geen ontkomen aan en zelfs in de rij van de supermarkt zijn ze te vinden. We hebben het natuurlijk over verkouden mensen. Ben jij een van die snotapen? Met deze tips ben je snel weer van je verkoudheid verlost. 

Warm douchen

Een lekker warme douche in de ochtend is natuurlijk nooit een vervelende bezigheid. ‘s Nachts gaat alles weer helemaal vastzitten in je neus dus een hete douche zorgt ervoor dat dat neusje van je weer helemaal vrij is.

Ontbijtje voor zieken

Ontbijt je normaal gesproken met een boterham met kaas en koffie? Laat die dan links liggen. Zorg dat je wat extra vitamientjes binnenkrijgt (fruit!) en drink een kop thee met honing. Tijdens de lunch is een kom soep een goede optie.

H2 to the O

Als er iets cruciaal is voor een snel herstel van een vervelende verkoudheid dan is het wel water. Hydrateren werkt het beste om slijm in je neus en keel te laten verdwijnen en dan bedoelen we niet dat je water in je neus moet gieten. Nee, drinken is de boodschap!

Toch wel sporten wanneer je een verkoudheid hebt

Als je een verkoudheid hebt en geen griep, merk je misschien dat je enorm twijfelt of je kunt gaan sporten. Een intensieve work-out van anderhalf uur kun je beter even laten, maar een wandeling door het park of een half uurtje joggen zijn net goed voor je.

Verzorg je neus

Je neus zit vol slijmen, en je wilt niet dat die vast komen te zitten. Gebruik daarom een neusspray of zoutoplossing voor je gaat slapen om alles vrij te maken. Dampen boven een kom heet water met wat eucalyptus of thijmolie helpt ook heel goed én je wordt er heerlijk slaperig van.

Heel. Veel. Slapen.

Je weet natuurlijk dat je lichaam moet rusten als je verkouden of grieperig bent. Maar dat betekent niet dat gewoon rusten en het tweede seizoen van ‘The Sinner’ bingewatchen ook goed is. Nee, écht slapen moet je doen. En leg je hoofd iets hoger met een extra kussen zodat je luchtwegen open blijven.

Een ajuin naast je bed

In de categorie ‘oma weet raad’ helpt een ajuin naast je bed leggen ook. De scherpe geur zorgt ervoor dat je neus sneller opengaat. Beetje gek, maar werkt wel echt.

7 soeprecepten om te maken als je ziek, zwak en misselijk bent

Reageer op artikel:
Hatsjie! Zo kom je snel weer van je verkoudheid af
Sluiten