Jutta
Jutta Health 12 okt 2018

Ja, jij: 8 tips om te voorkomen dat je áltijd te laat bent

Misschien ben jij wel zo iemand die altijd en overal structureel te laat is. Misschien rollen jouw vriendinnen al met hun ogen als je zegt dat je er over een kwartier bent (ze weten wel beter). En misschien hebben wij tips om eindelijk eens op tijd te komen. 

1. Leg je sleutels op een vaste plek

Kies een goede plek voor je sleutels – een haakje naast de deur of een schaaltje op je keukentafel – en leg ze daar altijd wanneer je thuiskomt. Bespaart je elke dag een kwartier zoeken, you know it’s true. 

2. Gebruik een timer als je je make-up doet of onder de douche staat

We know: het is heerlijk om eens lekker de tijd te nemen om je op te maken, maar je hebt daar echt niet elke ochtend tijd voor. Time dus een keertje hoe lang je met je make-up bezig bent als je er een beetje vaart achter zet en streef ernaar om het elke dag zo snel te doen.

3. Maak je ontbijt de avond voordien

‘s Ochtends niet vooruit te branden? Maak je ontbijt of lunch dan ‘s avonds alvast klaar voor de volgende dag, dan pak je het zo mee. Ook handig: kies je kleren de avond voordien en zet je handtas/rugzak alvast klaar.

4. Volg de 40 procentregel en kom nooit meer te laat

Misschien heb je er nog nooit van gehoord: de 40 procentregel, of de bufferindex. Dit is een manier om ervoor te zorgen dat je in de meeste gevallen op tijd bent en het werkt heel eenvoudig: reken altijd 40 procent extra tijd om op je bestemming te komen. Denk je dat je een half uurtje nodig hebt? Trek er 42 minuten voor uit.

5. Met de auto? Houd je tank in de gaten

Je bent al laat en hebt dus écht geen tijd om te tanken. Zorg er dus voor dat je brandstoftank standaard voor minstens een kwart gevuld is, zo voorkom je stilstaan en te laat komen.

6. Stop met het checken van je mails, appjes en andere meldingen in de ochtend

Uitgebreid Facebook doorspitten is zelden een goed idee, maar ‘s ochtends moet je het zeker niet doen. Wacht ermee tot je op plek van bestemming bent – mooi op tijd of zelfs een beetje te vroeg.

7. Gebeld worden in de ochtend?

Héél onhandig. Laat maar gewoon overgaan en bel terug als je onderweg bent (in de auto natuurlijk handsfree!).

8. Plan extra tijd in om iets prettigs te doen

Rustig ontbijten, luisteren naar je favoriete radioshow of zelfs even je telefoon checken. Dit alles kan geen kwaad als je hiervoor tijd inplant en je daaraan houdt. Vijftien minuten stipt, daarna moet je echt voortdoen!

Ben je een nachtmens of ga je gewoon te laat slapen?

Reageer op artikel:
Ja, jij: 8 tips om te voorkomen dat je áltijd te laat bent
Sluiten