Jutta
Jutta Love & Life 18 feb 2018

Samen slapen = slecht slapen? Niet met deze tips.

Bij aanvang van jullie relatie vind je het gesnurk van je partner nog schattig, maar na een tijdje begin je je er aan te ergeren. En daardoor geraak je natuurlijk helemáál niet meer in slaap. Onderstaande problemen herken je zeker als jullie samen slapen.

1. Jullie vinden geen matras die voor jullie beide goed is

Jij wil het liefst een matras waar je heerlijk in wegzakt, maar hij heeft echt steun nodig. Er is een reden waarom er tweepersoonsbedden bestaan met twee losse matrassen. Tip: doe een tweepersoonshoeslaken om de twee matrassen. Zo heb je minder last van de spleet in het midden.

2. Hij slaapt onrustig

Je vriend ligt de hele nacht te woelen, en daardoor krijg jij af en toe een stomp of een arm in je gezicht. Losse dekens kunnen helpen om ledematen in bedwang te houden. Er bestaan trouwens ook speciale matrassen die zich naar je lichaam vormen, zodat je minder onrustig slaapt.

3. Hij knuffelt te veel in zijn slaap

Oké, te veel geknuffeld worden is eigenlijk niet mogelijk, maar toch: soms kan die arm om je heen in bed wat oncomfortabel liggen. In plaats van te blijven liggen en de volgende ochtend wakker te worden met nekpijn óf hem net agressief aan de kant te duwen, kun je het best gewoon even meeknuffelen en daarna voorzichtig naar je eigen kant van het bed rollen. #hugandroll

samen slapen

4. Jij slaapt liever in het donker, hij niet

Hij is het gewoon om geen gordijnen te hebben en slaapt ook als het licht is als een roosje. Jij kan alleen slapen als het pikkedonker is. In dit geval kun je overwegen om een slaapmasker te kopen. Zo kunnen jullie toch gezellig samen slapen. Jij in het donker en hij in het licht.

5. Hij is een nachtmens, jij moet vroeg op

Jij moet morgen werken en kruipt vroeg in bed, maar je vriend heeft een heel ander slaapritme dan jij. Hij is een nachtbraker en kijkt televisie op momenten dat jij graag wil slapen. Zorg er in dat geval voor dat de televisie – of als hij een gamer is, de computer – niet in de slaapkamer staat en laat hem weten wanneer hij te veel lawaai maakt.

6. Hij snurkt

Oordopjes zijn praktisch, maar in bed wil je die liever niet dragen. Als alternatief kun je een soort fort bouwen voor je hoofd, door kussens om je heen te leggen. Misschien niet zo leuk voor je vriend, maar goed: jij ligt heerlijk comfortabel in een kussenparadijs én je hebt minder last van zijn gesnurk. Als dit niet werkt, zal je misschien toch die oordopjes erbij moeten pakken.

samen slapen

7. Hij steelt steeds je deken als jullie samen slapen

Misschien ben je hier zelf ook wel schuldig aan, maar dit kan zó irritant zijn! De oplossing is simpel: net als bij de matras kun je ook gewoon je eigen deken nemen. Dat is misschien niet zo romantisch, maar als het je nachtrust een boost geeft, is het de moeite waard.

Reageer op artikel:
Samen slapen = slecht slapen? Niet met deze tips.
Sluiten