Tessa
Tessa Beauty 31 dec 2018

Dankzij deze drie tips blijft je parfum langer hangen

Om je foundation en andere make-up langer te laten zitten, breng je van tevoren een goede primer aan. Bij parfum gaat dat wat lastig, maar als je aan het einde van de avond net zo lekker wilt ruiken als aan het begin, doe dan je voordeel met deze hacks. 

Na het douchen

De eerste tip om langer met je parfum te doen, is door ‘m meteen na je douchebeurt op te sprayen. Waarom? Doordat je huid nog niet helemaal droog is dan, blijft het parfum langer hangen. De druppels dienen als een soort lijm en hierdoor heb je er langer plezier van.

Heb je geen tijd om te douchen, maar heb je wel een lange avond voor de boeg waar je lekker voor wilt ruiken? Dan kun je ook gewoon een vochtinbrengende crème opsmeren. Dit heeft namelijk precies hetzelfde effect. Eigenlijk moet je een moisturiser dus zien als een soort primer voor je parfum.

Op bepaalde plekken blijft je parfum langer

Daarnaast zijn er ook bepaalde plekken op je lichaam waar parfum beter blijft hangen. Je nek, je navel (ja echt) de binnenkant van je ellebogen, je polsen en je knieholtes zijn zulke plekken. De temperatuurverschillen op deze plekken zorgen ervoor dat je parfum ook steeds actiever wordt doorheen de avond.

Nog een tip is om Vaseline te smeren en je parfum daarover te sprayen. Dit werkt hetzelfde als de vochtinbrengende crème.

Niet te hard wrijven

Het schijnt ook niet heel bevordelijk te zijn om je polsen tegen elkaar aan te wrijven na het sprayen van je favoriete geurtje. Je kunt beter zachtjes de plekken deppen of gewoon niet aanraken. Daarnaast is het ook beter om je parfum in de verpakking te laten of op een donkere plek te bewaren, want daglicht kan de geur verzwakken.

Wait, what? Blijkbaar sprayen we ons parfum al jaren op de verkeerde plek

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Pretty52

Reageer op artikel:
Dankzij deze drie tips blijft je parfum langer hangen
Sluiten