Jutta
Jutta Love & Life 14 okt 2018

Dankzij deze 5 tips ga je eindelijk eens wat minder geld uitgeven

Loon komt binnen, loon is verdwenen. Kun jij het niet laten om op payday meteen je centen uit te geven? Op lange termijn is het toch handiger als je wat centen spaart en sommige aankopen zijn – eerlijk is eerlijk – totaal overbodig. Deze tips gaan je helpen om wat minder geld uit te geven. 

1. Cash money, b*tch

De meest oldskool manier om op je uitgavenpatroon te letten is door geld af te halen en alleen cash te betalen. Als je weet wat je maandelijks wilt uitgeven kun je dit per week afhalen en zo zie je altijd in je portemonnee wat je nog over hebt.

Met je bankkaart heb je niet door hoeveel je spendeert, maar als je cash betaalt zal het vanzelf wel opvallen wanneer je na twee dagen al niks meer in je portemonneetje hebt zitten. En zo ga je vanzelf minder geld uitgeven.

2. Splitten

Een hele makkelijke manier om hier en daar wat geld te besparen. Je kunt je uren vermaken met Spotify en Netflix, maar dat kost allemaal tien euro per maand. Deel de kosten met je roomie of liefste en je houdt weer geld over voor popcorn/om te sparen.

3. Koop geen onnodige dingen

En ja, dit is de moeilijkste tip van allemaal, maar koop GEEN onnodige dingen. Als je weet dat je nog maar honderd euro op je rekening hebt staan kun je beter de stad vermijden en het geld bewaren voor je boodschappen. Als je met twintig euro op zak naar de Action gaat weet je zeker dat je terugkomt met een hoop nutteloze rotzooi. Niet doen dus.

4. TED-talks en meer

Er zijn talloze TED-talks en boeken te vinden die over geld sparen gaan. Er zijn zelfs speciale apps die je uitgavenpatroon in de gaten houden en je waarschuwen als je te veel geld uitgeeft en waar je het precies aan uitgeeft. Confronterend, dat wel.

5. Gooi niet zomaar iets weg

Je kast ligt waarschijnlijk vol met kleding die je niet meer aantrekt. In plaats van die stukken weg te gooien kun je ze natuurlijk ook verkopen. Check voordat je iets weggooit wat het nog waard is en verkoop desnoods minder waardevolle spullen in een bundel zodat je maar één keer verzendkosten hoeft te betalen en dus meer winst overhoudt.

Dankzij deze tips raken je kleren in geen tijd online verkocht

PopSugar

Reageer op artikel:
Dankzij deze 5 tips ga je eindelijk eens wat minder geld uitgeven
Sluiten