Zo creëer je de beste Instagram feed: tips van een pro

Entertainment

Zo creëer je de beste Instagram feed: tips van een pro

Een flawless Instagram feed is voor velen een levensdoel. Met deze tips van een social media pro kom je in ieder geval al een heel eind.

Raleigh Burgan is social media editor van beroep en ze geeft antwoord op de vraag die we allemaal hebben: hoe krijg ik een fantastische Instagram feed?

Gebruik een vast kleurenpalet

Ga uit van drie basiskleuren en verwerk tinten hiervan in je feed door met de kleursterkte van je foto’s te spelen. “Your color palette conveys a lot about your brand, so choose wisely, but pick something that is organic to you.”

zo maak je beste instagram-feed

Hou de gulden snede in gedachten

De gulden snede is een compositie die perfect in harmonie is en daardoor automatisch prettig is om naar te kijken. De app Camera Awesome kan je helpen om de perfecte compositie voor je foto te vinden.

zo maak je beste instagram-feed

Kies slechts één filter

Consistentie is een belangrijk element van je Instagram feed. Zorg ervoor dat je foto’s als één geheel ogen door altijd dezelfde filter te gebruiken. “People will come back to your account for consistency. Filters can be very personal.”

zo maak je beste instagram-feed

Gebruik de juiste accessoires

Alles is geoorloofd als het gaat om een flawless Instagram feed. Van een goede selfiestick, telefoonhoesje met een beauty dish tot een bijzondere lenzenset. Het allerbelangrijkste? Een volledig opgeladen telefoon en een goede wifi-verbinding!

zo maak je beste instagram-feed

Tag strategisch

Wees niet bang om organisaties te taggen of een geotag toe te voegen. “Getting your photo out there is key.” Meer tags betekent meer ogen die je foto te zien krijgen.

zo maak je beste instagram-feed

Vergeet de caption niet

Gebruik de caption onder je foto om blijk te geven van je persoonlijkheid. “Some people are super funny. Those are my favorites. I think it’s about establishing your brand first and foremost and working from there.” Gebruik overigens niet meer dan 11 hashtags, 7 is optimaal.

zo maak je beste instagram-feed

Terwijl je aan je eigen Instagram feed werkt, mag je gerust de onze volgen. Een kleurpalet hebben we nog niet gekozen, maar hey, voor tonnen persoonlijkheid kun je alvast wel bij ons terecht!