Jutta
Jutta Beauty 4 jan 2020

5 tips waarmee je die vreselijke ingegroeide haren tegengaat

Een van de redenen waarom we in de winter een no shave november en een januhairy houden is wel die vreselijke ingegroeide haren. Van de lelijke bultjes tot de vervelende jeuk, alles aan een ingegroeide haar is verschrikkelijk. 

Ingegroeide haren treden op als een haartje terug probeert te groeien, maar onder je huid krult en de verkeerde kant uit groeit. Met rode bultjes, jeuk; ontstekingen en littekens tot gevolg. Deze tips kunnen helpen.

1. Exfoliëren, exfoliëren en nog eens exfoliëren

Een oorzaak van een ingegroeide haar kan zijn dat een haarzaakje verstopt raakt met dode huidcellen. Klinkt niet echt prettig, maar gelukkig is het makkelijk te verhelpen. Door regelmatig te scrubben of peelen, voorkom je de opbouw van dode huidcellen op de huid.

2. Zorg dat je een goed scheermes gebruikt

De grootste oorzaak van ingegroeide haren? Scheren. Wanneer het weer terug groeit hebben de haartjes als het ware een scherpe rand die gemakkelijk weer terug in de huid prikt. Zorg er daarom voor dat je altijd een goed (nieuw) scheermes met een scherp mesje gebruikt. Wax je? Dan hebben de zachte haren moeite om door de huid heen te komen. In dit geval helpt exfoliëren.

3. Gebruik altijd scheerschuim

Wil je toch blijven scheren? Zorg er dan voor dat je altijd scheerschuim gebruikt, scheren op een droge huid is nooit een goed idee. Zo irriteer je je huid immers nog meer, en wordt de kans op ingegroeide haren weer groter.

4. Scheer in de goede richting

Zorg ervoor dat dat je met de haargroei mee scheert. Doe je dat niet? Dan worden jouw haren scherper afgeschoren én is de kans dus groter dat ze terug je huid in groeien.

5. Blijf van ingegroeide haren af

Zo hard je best gedaan, maar is het toch een haartje gelukt om terug te groeien? Probeer er dan niet aan te prutsen. Wanneer je dat doet, is de kans groter dat je het haartje nog dieper de huid in drukt. Of er ontstaat door de bacteriën op je handen een infectie en da’s al helemaal geen pretje.

Ingegroeide haren verdwijnen meestal zonder dat je er iets aan hoeft te doen, maar anders kun je ook gebruik maken van een pincet om de haar er voorzichtig uit te halen. Ligt het haartje te diep? Dan kan je altijd nog even voor de zekerheid langs je huisarts gaan.

Lees ook:

CosmopolitanBeautify

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
5 tips waarmee je die vreselijke ingegroeide haren tegengaat
Sluiten