Jutta
Jutta Health 19 mei 2019

9 simpele manieren om in no time een beter humeur te krijgen

Je kunt niet elke dag helemaal happy rondlopen en het is oké om niet oké te zijn. Toch zijn er wel kleine dingetjes die kunnen bijdragen aan je mood. Ben je een beetje chagrijnig en wil je daar snel vanaf? Probeer deze tips dan eens uit, je krijgt er zo een beter humeur van. 

Vrolijke kleding

Zwart is dan misschien wel je favoriete kleur (same), toch kan de kleur van je kleding ook je humeur bepalen. Sta je ‘s ochtends op en wil je het liefst in een grote, slobberige trui de deur uit sloffen? Net op die ochtenden is het goed om vrolijke, kleurrijke kleding aan te trekken: de kleding die je ook aan hebt als je wel écht goed in je vel zit. Fake it ’till you make it.

Doe een dansje

Klinkt misschien suf, maar een stom dansje kan ervoor zorgen dat je brein toch denkt dat je vrolijk bent. Het helpt je om beter in je vel te voelen, even je gedachten los te laten en dus ook om je humeur te verbeteren. Dé manier om na een vervelende dag weer in de juiste modus te komen is dus 5, 6, 7, 8 – dansen!

Muziek

Over dansen gesproken: een goede Spotify-playlist kan je humeur nog wat meer opkrikken. Muziek is er altijd voor je, ook als mensen om je heen vooral negatief en chagrijnig zijn. Jij kunt je dan gewoon afsluiten en in je eigen vrolijke bubbel blijven. Ook in de ochtend kan het heel relaxed zijn om wakker te worden met een vrolijk muziekje. Je ochtendhumeur verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Journaling

Of je nou een fanatieke bullet journaller bent of niet: dingen van je afschrijven of tekenen kan altijd. Dat is een goede manier om al je gedachten even op een rijtje te zetten of jezelf juist af te leiden als je hoofd aanvoelt als een grote wirwar. Het duurt misschien even voordat het in je systeem zit, maar zodra je het gewend bent zul je de voordelen merken.

Leuke films

Voel je je verdrietig, of gewoon chagrijnig? Dan kan je favoriete film helpen. Kijk bijvoorbeeld je favoriete scène, of alleen het happy end. Stiekem zijn we daar allemaal gevoelig voor.

Lach om een beter humeur te krijgen

Lachtherapie werkt echt, dus probeer het vooral thuis eens uit, wat toch iets minder ongemakkelijk is dan fake lachen met een groep onbekenden. Doordat je hersenen een signaal krijgen dat je lacht, worden er meteen geluksstofjes aangemaakt. Lachen is dus een soort self-fulfilling prophecy.

Een compliment

Kleine moeite, groot gebaar en bovendien een win-winsituatie. Want als jij iemand een complimentje geeft, voelt die persoon zich beter, maar krijg jij zelf ook een beter humeur. Het effect is nog groter als je dit bij een vreemde doet.

Help iemand

Je kunt altijd wel iemand helpen: bijvoorbeeld door de deur open te houden, thee te zetten voor je collega’s of iemand voor te laten gaan die haast heeft. Als je dit bewust doet, kan het zeker jouw dag een beetje opfleuren. En ook de dag van de ander.

Lekkere snacks

Lekker voedsel maakt je dag al-tijd beter, en dat is eigenlijk al reden genoeg om even heel intens te genieten van een lekkere snack. Taart op een maandagochtend, zeker als je stiekem nog niet klaar bent voor een nieuwe week, is altijd een goed idee.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
9 simpele manieren om in no time een beter humeur te krijgen
Sluiten