Lesley
Lesley Entertainment 22 nov 2018

Throwback Thursday: Deze hits werden dit jaar meerderjarig #2

Je was waarschijnlijk iets te jong om die nillies-trends écht te rocken, maar de hits uit die periode zitten wél in je geheugen gegrift. Al was het maar omdat de meeste van die parels op ‘Singstar’ stonden.

Het muzikale assortiment dat het jaar 2000 te bieden had is zo breed dat we je twee keer 18 hits kunnen voorschotelen die dit jaar 18 werden. Dus haal je hoofdtelefoon boven en bereid je voor op nostalgie en plaatsvervangende schaamte.

1. Anouk – ‘Michel’

We beginnen rustig met ‘Michel’ van Anouk. Een klassieker aan het kampvuur. Hopelijk wel zonder de gouden grill.

2. Scoop – ‘Drop It’

De titel zegt je misschien niets meer, maar dit nummer knalde sowieso ooit door je boxen. Deze hit van van Belgische makelij wordt eigenlijk al bijna 19, maar in 2000 werd het nummer pas echt opgepikt in de hitlijsten.

3. Mya – ‘Case Of The Ex’

Mya heeft sinds 2000 niet stil gezeten. Ze acteerde in verschillende films, bracht nog een paar albums uit en startte haar eigen vzw die kansarme jongeren helpt om hun talenten te ontwikkelen. Maar we kennen haar toch nog voornamelijk van deze iconische dans in de woestijn.

4. Craig David – ‘7 Days’

In deze hit legt Craig David uit hoe hij vlotjes een meisje versiert en een week met haar doorbrengt. Dat alles vertelt hij aan zijn kapper. Wij vragen ons vooral af waarom die kapper niet even die millimeter-ringbaard afscheert. Andere tijden zeker?

5. Madonna – ‘Music’

In 2000 bestond de muziekcarrière van Madonna exact 18 jaar, ze deed er nog vlot 18 bij en wij twijfelen er niet aan dat er nog eens 18 volgen.

6. Destiny’s Child – ‘Say My Name’

In deze videoclip worden nieuwe leden Michelle Williams en Farrah Franklin geïntroduceerd, hoewel we de vorige leden LeToya Luckett en Latavia Roberson nog kunnen horen. Die laatste twee werden namelijk heel plots vervangen omdat ze het niet eens waren met de managementstijl van papa Knowles. Beyoncé heeft haar stijl duidelijk van geen vreemden.

7. Darude – ‘Sandstorm’

Nog een sterk staaltje elektronische muziek uit het jaar 2000 komt van Darude. Deze oorwurm raak je vandaag niet meer kwijt. Het lied blijft razend populair omdat de game-gemeenschap er zowat hun volkslied van heeft gemaakt, dus de kans is groot dat je lief ‘m ook kent.

8. Christina Aguilera – ‘Come on over (All I Want Is You)’

In haar beginjaren had ze rode highlights, camouflagebroeken en een kilo diamantjes op haar buik plakken. Ook was ze fan van breakdancen met een man of twintig in een volledig witte outfit. Overblijfselen van de nineties waarschijnlijk.

9. Samantha Mumba – ‘Gotta Tell You’

In de videoclip riskeert Samantha meermaals haar leven: ze springt van gebouwen en ze wordt door kranen van het ene dak naar het andere gedragen. Uiteindelijk ziet ze haar vliegtuig net vertrekken. Maar dat haalt ze vlotjes met een sprintje in en zo vliegt zo toch nog weg. Ze zal echt iets belangrijks te vertellen hebben.

10. Kelis – ‘Caught Out There’

Een refrein dat bestaat uit de regel ‘I hate you so much right now‘ en geschreeuw. Het klinkt niet als een topper, maar dat is het wel. Gooi daar nog een geweldige clip en de charismatische verschijning van Kelis bij en je hebt een hit.

11. Backstreet Boys – ‘Show Me The Meaning’

Dit nummer en bijbehorende videoclip zijn opgedragen aan Denniz Pop, de producer en schrijver van de nummers van de Backstreet Boys. Zeker het bekijken waard.

12. P!nk – ‘There You Go’

Misschien niet het meest bekende P!nk-nummer van die periode, maar haar debuut mag niet ontbreken in deze lijst. In de clip neemt ze op een wel heel originele manier wraak op haar ex. Ook staat ze plots met een witte bivakmuts topless te zingen. Voor elk wat wils.

13. Gabrielle – ‘Rise’

Haar ene oog altijd verstopt achter een zonnebril of goed gedrapeerd haar. Deze Britse zangeres maakte meerdere prachtige nummers en afgelopen zomer bracht ze na elf jaar een nieuw album uit. We zijn alvast fan van deze comeback.

14. Zombie Nation – ‘Kernkraft 400’

De laatste elektronische dansplaat in de lijst, maar misschien ook wel de bekendste. Het is ook meteen de vaagste clip uit de hele lijst, maar oordeel daar vooral zelf over.

15. Sugababes – ‘Overload’

De Sugababes hebben veel verschillende leden gekend. Deze eerste formatie hield maar één jaar stand omdat Keisha Siobhan wegpestte. Klinkt misschien wat kinderachtig, maar de zangeressen waren amper 14 toen ze met de groep begonnen.

16. The Corrs – ‘Breathless’

Dit gezin vond het perfecte recept om monsterhits te creëren. Men neme drie zussen en een broer met Ierse roots die perfect folkmuziek met pop kunnen combineren … et voilà: The Corrs zijn een feit.

17. Anastacia – ‘I’m Outta Love’

Het meest herkenbare stemgeluid van de nillies is zonder twijfel dat van Anastacia. Stilzitten is geen optie bij deze ongelooflijk dansbare plaat. Excuseer ons even terwijl we onze zonnebril met gekleurde glazen terug gaan zoeken.

18. Jodi Bernal – ‘Que Si, Que No’

Afsluiten doen we met een absolute nillies-klassieker. De Nederlandse Jodi Bernal had een ongelofelijke hit beet met deze ‘Que Si, Que No’. Diepzinnige inzichten bevat het lied niet, maar het zingt zo gemakkelijk mee, en het dansje was al even fantastisch.

Het eerste deel gemist?

Throwback Thursday: Deze hits werden dit jaar meerderjarig #1

Reageer op artikel:
Throwback Thursday: Deze hits werden dit jaar meerderjarig #2
Sluiten