Lesley
Lesley Food 31 mei 2018

Er is een restaurant gewijd aan Beyoncé en wij willen erheen

Natuurlijk is Sydney Opera House niet mis en het is ook best cool dat er kangoeroes rondlopen in Australiëmaar wij willen vooral naar Sydney om een bezoekje te brengen aan The Carter. Dat restaurant is namelijk volledig gewijd aan Queen B en hubby Jay Z. 

Dat The Carter geïnspireerd is op Beyoncé en Jay Z zie je al in de naam van het restaurant. We hoeven je vast niet te vertellen dat Carter de eigenlijke naam is van Jay Z. Beyoncé gaf haar wereldtournee in 2013 zelfs de naam The Mrs. Carter Show World Tour, als verwijzing naar hun huwelijk.

Maar ook het interieur is één grote ode aan het echtpaar: de lounge in de kelder is versierd met muurschilderingen van hun gezichten. De begane grond van het restaurant heeft een art deco-uitstraling, die veel overeenkomst vertoont met de inrichting van Jay’s eigen bar, The 40/40 Club in New York.

the carter beyoncé

Burgers, taco’s en kip

Het is allemaal leuk bedacht, maar die pracht en praal valt of staat natuurlijk bij de vraag of je er een beetje goed kunt eten.

Op het menu staan vooral burgers, taco’s, spareribs en kip van de grill. Sommige gerechten zijn vernoemd naar andere hiphop (en R&B)-royalty. Zo heeft NAS zijn eigen sticky lamsribbetjes en is er een T-bone steak van een kilo, vernoemd naar The Notorious B.I.G. Ook kun je je tanden zetten in een maiskolf à la Kanye, met een korstje van Doritos en cayennezout.

Hell yes, ribbetjes of een goede steak kunnen wij altijd wel waarderen en zeker als er een knipoog naar Queen B in zit.

the carter beyoncé

Fattoush en halloumi

Er staan ook heel wat gerechtjes met een Midden-Oosterse inslag op het menu: fattoush, tabouleh, halloumi met za’atar en honing, hummus en baba ganoush met Libanees brood en Libanese pickles. En je kunt natuurlijk niet weggaan zonder de Carter chicken wings te hebben geproefd: gegrilde kippenvleugeltjes met Bey’s hot sauce.

Doe mij maar een Kimye

Ook de drankjes verwijzen naar bekende gezichten: The Snoop Lion (een knipoog naar Snoop Dogg) is een rumcocktail met witte chocolade en popcorn-siroop. Serieus, hoe goed klinkt dat? De Kimye is dan weer een cocktail op basis van wodka met passievrucht. Zelfs oud-president Obama heeft zijn eigen drankje: de Obama Out is een cognac-cocktail met Maraschino-kersenlikeur, watermeloensiroop en citrus.

the carter beyoncé

Take a dump with Trump

Oh enne, tof detail: op het toilet van The Carter tref je toiletpapier aan waarop het hoofd van de nieuwe president van de Verenigde Staten prijkt. Well played, maar we verwachten ook niks anders van een restaurant dat gewijd werd aan onze Queen.

the carter beyoncé

Culy

Reageer op artikel:
Er is een restaurant gewijd aan Beyoncé en wij willen erheen
Sluiten