Cami
Cami Love & Life 1 sep 2019

8 dingen die wij doen terwijl de rest van de wereld terug naar school gaat

Morgen staat de helft van het land weer in rep en roer omwille van de eerste schooldag. Die valt dit jaar op twee september en dus kregen die arme studenten nog een dag respijt, maar nu zijn die twee maanden niksen toch écht bijna voorbij. Dit zijn acht dingen die wij morgen doen.

Ahh, die heerlijke sfeer die eind augustus ontstaat: nieuwe turnpantoffels, BIC-pennen in drukke kleurtjes en kaftpapier ingeslagen. Terwijl de rest van de wereld terug naar school gaat, doen alle studenten en werkende mensen dit.

Nog eens omdraaien in bed

Elk jaar komt er wel weer een of ander onderzoek boven dat aantoont dat een uur later op school zijn, productievere leerlingen oplevert. Geen enkele middelbare school die er vervolgens een moer om geeft en hun leerlingen nog steeds tussen acht en half negen achter de poorten verwacht. Studenten draaien zich nog eens om, werkende mensen hebben een bioritme dat ervoor zorgt dat ze lekker uitgeslapen aan de dag kunnen beginnen.

terug naar school

Een dagje vrij nemen

Een pedagogische studiedag is allemaal goed en wel, maar ouders rollen met hun ogen, want waar moeten ze hun kind dan mee entertainen? Als je werkt kun je gewoon zelf aanvragen wanneer je eens vrij wilt nemen. Studenten, welja, doen gewoon hun ding.

Rustig een koffietje gaan drinken

Uitgebreid ontbijtje, slenteren door de stad, rustig een koffietje drinken op een terras met vriendinnen. Veel te lang blijven plakken zodat jullie maar meteen op een aperitiefje overschakelen … De jeugd die terug naar school gaat, heeft een strak schema: school, huiswerk, hobby’s. Daar doen we niet meer aan mee en dat besef begin september is rustgevend, niet?

Veel te laat uitgaan

Studenten die de hele week kunnen uitslapen, kunnen ook avonden lang dansen en op café blijven plakken. Als de herexamens achter de rug zijn, kunnen ze pas echt ontspannen en hebben ze nog even de tijd en het excuus om van een losbandige periode te genieten. Bovendien hebben ze geen ‘uur’ meer en hebben ze koten om in te crashen.

terug naar school

Geld verdienen

Alweer een jaar waar leerlingen het merendeel van de tijd tegen hun zin wiskundige berekeningen doen en Franse vocabulaire uit hun hoofd leren. Leerlingen willen niets liever dan financieel onafhankelijk van hun oudertjes zijn. Gelijk hebben ze, studenten kunnen in september nog even onbelast poen pakken en werkende mensen worden tenminste betaald voor hun dagelijkse bezigheden.

Daguitstapjes

Een dagje Bobbejaanland of de Zoo is op alle leeftijden leuk, maar in september zijn er geen wachtrijen, schreeuwende en jengelende kinderen meer voor jou in de rij. Het weer zit meestal nog wel mee, een daguitstapje kan eindelijk in alle rust verlopen.

terug naar school

Regelmatiger openbaar vervoer

Hoera! Dat de trein en de bus onbetrouwbare vervoersbronnen zijn, verandert nooit. Op zijn minst gaat de schoolregeling vanaf september terug in en hebben we toch als iets meer kans om ergens op tijd te geraken.

Op reis gaan

Monsterfiles richting Frankrijk en Spanje tijdens de wisselweekends zijn geen issue voor studenten en kinderloze werknemers. Zij kunnen gewoon vrij nemen in september en genieten van goedkopere vluchten en rustigere hotels.

Nu je lekker veel tijd hebt die je anders niet hebt, geven we je graag zes tips om alles uit je twenties te halen.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
8 dingen die wij doen terwijl de rest van de wereld terug naar school gaat
Sluiten