Lesley
Lesley Love & Life 24 sep 2018

TGIM #4: Hoe die nieuwe knappe barista nog beter is voor je maandag dan koffie

Thank God it’s Monday! Maandag hoeft niet altijd blauw te zijn en vrijdag is niet de enige dag waarop we vieren. Elke maandag tonen wij waarom de eerste dag van de week best vermakelijk kan zijn. Vandaag lopen we met een vette grijns op ons bakkes omdat ‘goedemorgen’ ons nieuw favoriet woord is sinds de nieuwe knappe barista het uitsprak.

Ik heb sowieso al iets tegen het woord ‘goedemorgen’ (als het een goede morgen was, werd ik wakker op een jacht in Saint-Tropez, niet in het bed van mijn ouderlijk huis na een veel te druk verjaardagsweekend) (cadeautjes mogen naar de redactie gestuurd worden), maar ik heb het gevoel dat dat weer niet zo’n goede TGIM-insteek is. Volgende week beter.

Anyways, mijn aversie tegen het woord verdween als sneeuw voor de zon toen de nieuwe – door de goden gestuurde – barista het uitsprak. Maandagochtend en koffie gaan hand in hand en nieuwe barista’s voorspellen meestal niet veel goeds – want nee, ik hoef geen slagroom en je collega weet dat wél en ben je die bonen zelf gaan roosteren in Peru want ik sta hier al een uur?

tgim barista maandagochtend koffie

Sorry newbie, niks persoonlijks en iedereen moet het leren, I know. Maar vandaag was anders. Vandaag leek de nieuwe barista op een kruising tussen Ryan Gosling en Mathieu van Bazart.

Ik zweer het je: je hebt nog nooit iemand op een goddelijkere manier “Goedemorgen, wat zal het zijn?” horen zeggen. Wat het zal zijn? Goh, simpele filterkoffie will do als je ‘m bij me thuis komt maken.

Iets zei me dat dat misschien niet de vlotste opener is, dus ik hield het bij een caramel macchiato. Klopt, ik ben zo’n seut die meer melk dan koffie drinkt en daar dan ook nog eens een halve liter zoetstof in giet. Nu ja, laat gieten. Door barista boy.

tgim barista maandagochtend koffie

Natuurlijk duurde het even voor mijn koffie voor mijn neus stond, maar dat vond ik deze keer niet eens erg, want holy moly, dat kontje. En mijn mening kan lichtjes subjectief zijn, maar het was de lekkerste koffie die ik ooit gedronken heb. Dus knappe barista, zeg volgende week nog maar eens ‘goedemorgen’. Het liefst op een jacht in Saint-Tropez, maar gewoon in de koffiebar is ook oké.

Meer maandagse morning glory?

TGIM #2: Hoe het openbaar vervoer je maandag beter kan maken (ja, echt!)

Reageer op artikel:
TGIM #4: Hoe die nieuwe knappe barista nog beter is voor je maandag dan koffie
Sluiten