Lesley
Lesley Love & Life 17 sep 2018

TGIM #3: De eerste Pumpkin Spice Latte van deze herfst en doe er ons nog maar een paar

Thank God it’s Monday! Maandag hoeft niet altijd blauw te zijn en vrijdag is niet de enige dag waarop we vieren. Elke maandag tonen wij waarom de eerste dag van de week best vermakelijk kan zijn. Vandaag lopen we met een vette grijns op ons bakkes omdat we de Starbucks passeerden voor de eerste Pumpkin Spice Latte van deze herfst.

Ik wil even alle hipsters waarschuwen die enkel koffie drinken waarvan de bonen handgeplukt zijn in Bolivia en één voor één gebrand worden: ik drink weleens koffie van de Starbucks. Soms bestel ik daar zelfs een muffin en die is niet eens glutenvrij.

Koffie is geen wetenschappelijk experiment, het is zwart goud dat je wakker krijgt als je voor tien uur ‘s ochtends uit je bed moet rollen (a.k.a. elke weekdag). Nu ja, in het geval van Pumpkin Spice Latte is het mierzoet bruin goud met kaneel, kruidnagel en nootmuskaat.

pumpkin spice latte starbucks

Sinds 6 september is het goedje weer verkrijgbaar en ik ben er dus rijkelijk te laat mee, maar ik ben nogal lui en neem in het station van Antwerpen-Centraal de metro naar mijn werk, die er mij één halte verder alweer uitzet. En de Starbucks ligt op zeker tweehonderd meter van de metro.

Maar vandaag was het dan eindelijk zover: ik zette die verdomde luiheid aan de kant (oké, nee, da’s gelogen, mijn trein stopte op spoor 4, wat zo goed als naast de Starbucks is, in plaats van op spoor 21, dat pal naast de ingang van de metro ligt).

Ik liet die 4,90 euro vrolijk over de toonbank rollen, liet mijn klantenkaart scannen en nam mijn koffie in ontvangst. Waar natuurlijk ‘Leslie’ opstond, maar da’s al beter dan eerdere varianten als ‘Lizzy’, ‘Lezley’ en ‘Lizlie’. (Note to all future parents: denk aan de koffie van je kinderen en noem hen gewoon Emma of zo.)

starbucks pumpkin spice latte

Ja, ik weet dat we technisch gezien nog in een Indian summer-impasse zitten en dat het vandaag 27 graden wordt. Ik weet het. Maar dat weten de frisse ochtendtemperaturen niet. Dus laat mij gewoon even genieten van mijn mierzoete drankje terwijl je nog een glutenvrije brownie naar binnen werkt.

(Na mijn column vorige week over het eenpersoonszitje op de trein moet ik misschien maar eens zinnigere onderwerpen gaan bedenken om over te schrijven. On it voor volgende week. Of niet.)

Oh ja enne, met het geld van die nieuwe iPhone kun je 256 Pumpkin Spice Latte’s kopen. Ik zeg het maar efkes. 

8 dingen die wij liever willen dan de nieuwe iPhone

Reageer op artikel:
TGIM #3: De eerste Pumpkin Spice Latte van deze herfst en doe er ons nog maar een paar
Sluiten