Lesley
Lesley Love & Life 10 sep 2018

TGIM #2: Hoe het openbaar vervoer je maandag beter kan maken (ja, echt!)

Thank God it’s Monday! Maandag hoeft niet altijd blauw te zijn en vrijdag is niet de enige dag waarop we vieren. Elke maandag tonen wij waarom de eerste dag van de week best vermakelijk kan zijn. Vandaag lopen we met een vette grijns op ons bakkes omdat we het eenpersoonszitje op de trein konden scoren. 

Doei wereld

Ik pendel elke dag van Brussel naar Antwerpen. Die treinrit zorgt ervoor dat ik maandelijks heel wat euro’s en heel wat kostbare minuten van mijn leven verlies. Negentig minuten om precies te zijn: vijftig door vertragingen en veertig door gesakker op die vertragingen.

Mensen vragen mij weleens waarom ik mij vrijwillig laat martelen door Het Openbaar Vervoer – wel, mijn enthousiasme voor mijn werk is groter dan mijn aversie jegens de trein. Maar vooral op maandagochtend moet ik mezelf daar nogal eens aan herinneren.

Soit, dit moest een lofzang worden over die eerste dag van de week, en ik maak er na drie zinnen al ‘mottige maandag’ van (ik ben niet zo goed met instructies). Kan liggen aan het feit dat ik thuis al een kop koffie omstootte en iets riep met ‘godver’, ‘maandag’ en ‘ik wil slapen’. (Ja, tegen mezelf, ja.)

Anyways, om een deprimerend verhaal van de ondergang te redden (en oké, voor ik op mijn kop krijg omdat deze column een positieve toon moest hebben): zélfs de trein kan je maandag iets minder blauw maken. Want ik scoorde vandaag … dat eenpersoonszitje op de bovenste verdieping van de dubbeldekkertrein.

tgim openbaar vervoer

Als je niet snapt waarom dat mijn hele week stukken beter maakt, dan neem je niet vaak de trein. Ter verduidelijking: eenpersoonszitjes zijn voor pendelaars wat Ben & Jerry’s is voor menstruerende vrouwen met liefdesverdriet.

Het is het zitje waar je ongegeneerd met je maandaghoofd op het tafeltje kunt liggen (want je hoeft het met niemand te delen), waar je geen oogcontact hoeft te maken met medepassagiers en niemand je kan aanspreken (horror). Het zitje mét stopcontact, waar je geen last hebt van ochtendadem of zweetgeurtjes en waar je ongestoord die maandag kunt vervloeken, euh, vieren.

Reageer op artikel:
TGIM #2: Hoe het openbaar vervoer je maandag beter kan maken (ja, echt!)
Sluiten