Lesley
Lesley Food 1 mei 2019

De leukste terrasjes in Antwerpen voor iedereen van ‘t Stad

Zodra het weer het toelaat, vind je onze redactie vaak op een van de terrasjes die Antwerpen rijk is. Tja, de inspiratie is nu eenmaal iets gemakkelijker te vinden na een rosé (of twee). #sorrybaas

K. Zeppos

Een groot terras aan het Mechelseplein waar je heerijk in het zonnetje of onder een parasol kunt zitten. Naast pintjes serveren ze hier ook de lekkerste homemade ijsthee en kun je hier terecht voor een snelle hap, broodjes of andere smakelijke gerechten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Laura van Baasbank (@vanbaasbankje) op

De Vryheyt

Op het terras van de Vryheyt geniet je de hele dag van de zon. Op de kaart kies je uit ‘een glas lekkere wijn’, ‘een glas duurdere wijn en lekker’ of ‘een glas lekker dure wijn’. Hongerke? Bestel dan een ‘krok meneer’ of vraag wat ‘allerlei’ inhoudt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rozanne Henzen (@rznn) op

Dansing Chocola

Dit eetcafé in de Kloosterstraat op ‘t Zuid heeft een heel gezellig terras. Na de apéro eet je hier een simpele, maar lekkere hap: probeer zeker de spaghetti met scampi eens!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Maria Zhytnikova (@mariazhytnikova) op

Café Baron

Ook op het terras van café Baron heb je de hele dag zon. Hier hangt altijd een gezellige sfeer met een toffe en vriendelijke bediening. Hier kunnen wij gerust een hele avond vertoeven!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jan Mikus (@jan.mikus.photography) op

Café Zeezicht

Iets buiten het centrum, in de mooie wijk Zurenborg, ligt café Zeezicht aan de toffe Dageraadplaats. Hier kun je onder het genot van een rosé’tje kijken naar voorbijgangers en spelende kinderen in het speeltuintje aan het plein of het basketbalveldje. Blijf je tot het donker wordt en kijk dan eens omhoog, want dan wordt het plein verlicht met honderden lichtjes.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rosa Granados (@rosagranados) op

PAKT

In het Groenkwartier vind je deze plek waar veel toffe initiatieven samenkomen onder een (groen) dak. Hier bevinden zich meerdere plekjes waar je kunt drinken of eten. Bij Caffènation drink je een biertje of koel wijntje en op het binnenplein en op het dak worden regelmatig evenementen georganiseerd waar je kunt genieten van hapjes, cocktails, toffe vibes en tonnen gezelligheid.

Mag het geld rollen? The Jane is hier ook gevestigd. #honger #geengeld #oeps

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door paktantwerpen (@paktantwerpen) op

Bar Brul

Als je de ring van Antwerpen oversteekt, wil dat niet zeggen dat daar niets te beleven valt. Op de grens van Borgerhout, Berchem en Deurne-Zuid ligt het Te Boelaerpark. Met uitzicht op dit mooie park geniet je van een hippe Fitz-cola of een UGLY-pintje op het terras van Bar Brul.

Hier zitten de hipsters tussen de oudere locals en neem je lekker oubollig deel aan een petanquetoernooi of bingo-avond.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door bar_brul (@bar_brul) op

Liever cocktails in Limburg?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
De leukste terrasjes in Antwerpen voor iedereen van ‘t Stad
Sluiten