Jutta
Jutta Fashion 18 jan 2019

4 tekenen dat je de verkeerde behamaat draagt

Beha’s zijn onhandig. Een goed exemplaar kost al snel een fortuin en de bandjes en beugels kunnen pijnlijk in je huid snijden. Gelukkig kun je dat laatste gemakkelijk oplossen, door simpelweg een goede beha te vinden. Zo weet je of je de verkeerde behamaat draagt:

1. De beugel van je beha snijdt in je huid

Dit is een van de redenen waarom veel vrouwen tegenwoordig kiezen voor een bralette of beha zonder metalen beugel. Die zitten natuurlijk heerlijk en zien er très sexy uit, maar een pijnlijke beugel hoeft niet je excuus te zijn om er zo eentje te dragen.

Als de beugel van je beha in je huid snijdt, wil dat vooral zeggen dat het ding niet goed pas. Hoe los je dat op? Vraag advies in de lingeriewinkel. Je vindt het misschien een beetje ongemakkelijk om over je borsten de praten met een verkoopster – laat staan dat ze in je pashokje komt helpen – maar als je vervolgens met de juiste behamaat thuiskomt is dat very much worth it. 

2. Je beha-bandjes glijden van je schouders af

Als je bandjes van je schouders glijden, betekent dat niet noodzakelijk dat je hele smalle schouders hebt, of dat de bandjes te los zitten. Meestal is dit het gevolg van een beha die te breed is. In dat geval moeten de beha-bandjes voor jou dus dichter bij elkaar zitten. Wil je dit probleem volledig uitsluiten? Kijk dan bijvoorbeeld ook eens naar racerback-sluitingen.

3. Na een werkdag is de rugband van je beha omhoog gekropen

In dit geval is de kans groot dat je je beha te groot hebt gekocht. En dat geldt waarschijnlijk ook als je de bandjes over je schouder helemaal moet aangespannen voor je borsten op hun plaats blijven zitten. Als je een beha in de juiste maat draagt, moet de rugband de hele dag perfect op zijn plaats blijven zitten en zitten de bandjes losjes op je schouder, zonder daarin te snijden.

4. Een pijnlijke rug en nek kunnen wijzen op de verkeerde behamaat

Dit is misschien wel het vervelendste gevolg van die verkeerde behamaat. Vaak geven we een verkeerde houding de schuld, maar kijken we niet naar de bijdrage van ons ondergoed. Bij grote borsten kunnen de rug en nek namelijk nogal belast worden; in dit geval heb je meer steun nodig.

Vooral bij grotere borsten is het slim om samen met een specialist de juiste maat uit te zoeken – dat kun je vragen in vrijwel alle lingeriewinkels, dus maak daar ook gebruik van.

Boobie talk: zo veranderen je borsten door de jaren heen

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
4 tekenen dat je de verkeerde behamaat draagt
Sluiten