Jutta
Jutta Love & Life 1 mei 2019

Het swipen beu? Deze TED-talk legt uit hoe je wél online moet daten

Waarom zijn de bananen krom, waarom steken muggen wel jou maar niet je lief, waarom moeten wij werken op maandag? Zoveel vragen … en je kan het zo gek niet bedenken of een TED-talk geeft er een antwoord op. En nu leert zo’n TED-talk je ook online daten. #whatatimetobealive

Te klein, te groot, te sportief, niet de juiste haarkleur of een lelijk T-shirt er zijn zoveel redenen om een Tinder-profiel met een simpele swipe weer uit je leven te vegen. Nu gaan we niet lopen zeuren over de vleeskeuring die Tinder is of hoe al die gesprekken op Happn op dezelfde manier beginnen, maar datingsapps met swipe-functie kunnen op zijn zachts gezegd vermoeiend zijn. Blijf je toch doorgaan tot je duim in het gips ligt omdat je toch echt van plan bent om online een lief op te doen? Prima, maar pak het dan eens anders aan.

Christina Wallace leert je in haar TED-talk online daten

Christina Wallace is een Amerikaanse ondernemer, podcastmaker, spreker en schrijver en nog wel wat interessante dingen. Doet zich een probleem voor, dan pakt ze dat aan. Dat geldt voor haar werk, maar ook voor haar liefdesleven en omdat dat laatste niet helemaal op rolletjes liep, kwam ze met een plan. Op iets meer dan vijf minuutjes legt ze dat uit in onderstaande video:

In de TED-talk zegt Christina iets wat je misschien bekend in de oren klinkt. Ze wist wat ze zocht in een man (dingen als vriendelijkheid, nieuwsgierigheid, empathie en iemand die een doel heeft), maar wanneer ze ging swipen golden er plots allerlei andere criteria. Dan wilde ze iemand die minimaal 1 meter 80 is, dichtbij woont en een Ivy-League diploma heeft. Het gevolg: op papier zagen de mannen er perfect uit, maar in real life pasten ze nooit écht bij haar.

De zero-date

Christina besloot het anders aan te pakken. Ze schakelde over op apps waar geen swipefunctie op zit en besloot ook niet wekenlang contact te houden, maar elkaar net zo snel mogelijk offline te ontmoeten.

Vind je dat wat snel voor een date? No worries, want deze ‘zero-date’ mocht maximaal een uurtje duren en in die tijd zou ze maar één consumptie, nu ja, consumeren. Het enige doel van die korte date? Besluiten of je het fijn zou vinden om met die persoon uit eten te gaan. Is dat niet het geval? Dan ga je na een uurtje weer naar huis (of naar de verzonnen afspraak met die vriendin) en heb je geen weken verspild aan iemand die je toch niet interessant vindt.

Werkt haar techniek?

Wij hebben nu toevallig al een lief en gaan dat niet voor je testen, maar Christina is zélf wel het levende bewijs dat je door anders te daten online, de liefde kan vinden. Awwwww!

Dagboek van een introverte dater #12: Hoe wijs je een Tinderdate af?

Bron: Bedrock

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Het swipen beu? Deze TED-talk legt uit hoe je wél online moet daten
Sluiten