Jutta
Jutta Entertainment 3 sep 2018

Ook radiopresentatoren zijn weleens starstruck, maak kennis met het team van NRJ België!

Als jij weleens een ellendig lange autorit naar het zuiden van Frankrijk hebt gemaakt, dan ken je NRJ ongetwijfeld. Vanaf vandaag weerklinkt de frisse hitzender ook in Vlaanderen en kun je dus eindelijk verstaan wat de presentatoren zeggen. Wij gingen eens checken of ze toch niet stiekem Frans praten en polsten naar hun eerste keren – wat muziek betreft hé! 

De eerste festivalervaring van Valerie Wynants

“In 2008 mocht ik met mijn buurman en zijn dochter mee naar Pukkelpop – met de laatste rosse centjes uit mijn spaarpot kon ik nog net een ticket kopen. Ik was heel jong, dertien – mijn buurmeisje een jaar ouder. Het was maar voor een dag, en uiteraard moest ik van mijn ouders bij hen in de buurt blijven. Van de bands herinner ik me niets meer maar I didn’t give a fuck want ik was dertien en stond op Pukkelpop.

Valerie is zo’n jaloersmakend iemand die nog productief kan zijn na 19.00 uur. Beetje energie nodig na het avondeten? Ze staat elke weekavond paraat tot 22.00 uur. 

De eerste platen van Kim Muylaert

“Het eerste album dat ik kocht was ‘The Velvet Rope’ van Janet Jackson (ze begint te zingen: “Everytime when I look around,..“). Die videoclip van ‘Together Again’ was geweldig: Janet tussen de wilde beesten en haar kapsel was zo’n drol op haar hoofd. Toen die plaat uitkwam was ik zeven en ik was zo’n kind dat één single goed vond en dan meteen het hele album kocht.” 

“Iets later kwam ‘The Writings On The Wall’ van Destiny’s Child uit. Ze waren nog met vier zangeressen, hoewel Beyoncé toen al wat naar voren geschoven werd. Als ik er over nadenk is dat de rode draad in mijn muziekvoorkeur: de sterke vrouwen van de late nineties en de jaren tweeduizend. Alicia Keys, Eve, Lil’ Kim, … al die stoere (veelal zwarte) vrouwen in hiphop en R&B, ik keek er al als klein meisje naar op.”

Kim Muylaert is naar eigen zeggen een avondmens, en toch gaat ze de ochtendshow presenteren op NRJ. R.E.S.P.E.C.T., zou Aretha Franklin zeggen. 

De eerste radio-ervaring van Toon Smet

“Ik herinner me nog heel goed mijn eerste keer in een radiostudio. Ik was tien, Radio Donna bestond nog en samen met de andere kandidaten van Junior Eurosong (2007) kreeg ik een rondleiding door heel de VRT, zo cool! We mochten aan knoppen draaien en bij wijze van test een plaatje aankondigen in de microfoon. Tokio Hotels ‘Monsoon’ was dat, en nee, het werd niet écht uitgezonden.”

Toon kan waanzinnig gelukkig worden van catchy popmuziek en gaat jou daar dagelijks van doordringen terwijl je op weg bent naar huis. 

De eerste grote fail van Michaël Joossens

“Tijdens mijn eerste jaar bij MNM ging ik een CD-pakket weggeven aan een luisteraar. We waren het gesprekje aan het afronden en dat zou perfect uitkomen met de daaropvolgende jingle, ware het niet dat die mevrouw plots vroeg: ‘Mag ik de groetjes doen?’ Natuurlijk mag dat, maar het kwam echt niet uit dus zei ik ‘nee’. Dat moet echt vreselijk arrogant zijn overgekomen. Gelukkig kon ik me nog wel bij de dame in kwestie excuseren.” 

Michaël loodst je op NRJ de werkdag door: van 9.00 tot 12.00 uur kun je naar zijn zwoele stem luisteren. 

De eerste slow van Elias Smekens

“Mijn eerste slow was op ‘Afscheid’ van Volumia. Ik was op basketbalkamp in Tongerlo en had daar de eerste dag een meisje gespot, een instant crush. Tijdens het eten is het me gelukt om haar te charmeren, en op het bal heb ik de stap durven zetten om haar ten dans te vragen. Daarna hebben we dan gekust in de boskes. Jammer dat het kamp gedaan was, want ik wist: we zien elkaar nooit meer – in 1998 waren gsm’s nog niet zo ingeburgerd. Dus ik hoop dat het goed met haar gaat.”

“Slowen is echt belachelijk, niemand kán dat echt. Wordt dat trouwens nog gedaan? Ed Sheeran doet niets anders dan slows uitbrengen, maar worden die gedraaid op feestjes?” 

Elias Smekens draait (pun intended) al jaren mee en komt op zaterdag de hipste plaatjes van het moment presenteren. 

Het eerste interview van Louise Ailliet

“Mijn eerste interview ooit was met Born Crain, je weet wel, die rosse die ooit deelnam aan ‘Idool’. Ik was negen of tien en mocht hem op een festival gaan interviewen. Van dat gesprek herinner ik me niets meer, het zullen wel heel basic vragen geweest zijn. Wat ik nog wél weet is dat ik een kus kreeg en heel erg onder de indruk was.”

In slaap aan het vallen na de lunch? Louise houdt je wakker én bezorgt je afleiding van het werk, tot je om 15.00 uur weer pauze kunt nemen. 

 

Reageer op artikel:
Ook radiopresentatoren zijn weleens starstruck, maak kennis met het team van NRJ België!
Sluiten