Heb jij al gehoord van pointillisme? Deze tattoo-stijl is aan het opkomen

Van geometrische en minimalistische tattoos tot een bosje bloemen: tattoos bestaan in verschillende vormen, stijlen en kleuren. Net zoals bij mode verschijnt er om de zoveel tijd weer een nieuwe stijl. De tattoo-stijl die nu helemaal in is, is het pointillisme.

tattoo stijl pointtillism

Pointillisme

De stijl staat ook wel bekend als ‘dotwork’-tatoeages. Zoals de naam al wel verklapt, wordt er in deze stijl vooral gebruik gemaakt van puntjes aka dots. Een tattoo in deze stijl plaatsen neemt enorm veel tijd in beslag, aangezien de de tattoo artist stipje per stipje moet tekenen.

Het is heel belangrijk dat hij dit met precisie doet. Eén dot die niet op de juiste plaats zit, kan een groot effect hebben op het eindresultaat.

tattoo stijl pointtillism

Het pointillisme is nog relatief nieuw in de tattoo-wereld, maar wint aan populariteit door zijn vele mogelijkheden. Weg met die dikke lijnen en donkere vlakken, deze tattoo’s zijn opgebouwd uit dots, die samen een geheel vormen op zowel het vlak van kleur als van vorm. De tattoo moet niet volledig bestaan uit dotwork, de techniek kan ook gemengd worden met andere tattoo-stijlen.

tattoo stijl pointtillism

Een dotwork-tattoo wordt meestal freehand gezet en is zeer gedetailleerd. Zo’n werkje is ook relatief groot van formaat, zodat het speciale effect zeker tot zijn recht komt.

tattoo stijl pointtillism

Ben je aan het twijfelen om een nieuwe tattoo te laten zetten, maar heb je geen inspiratie?

Tattoo Tales #1: ‘zomaar’ een octopus op je arm

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Rising Sun

Reageer op artikel:
Heb jij al gehoord van pointillisme? Deze tattoo-stijl is aan het opkomen
Sluiten