Lesley
Lesley Food 17 apr 2018

De tacro: een croissant of een taco?

De foodie in ons is altijd op zoek naar de allernieuwste latte-variant (al blijven we waarschijnlijk toch trouw aan onze caramel macchiato), de beste sushi-boot of de lekkerste guacamole voor bij onze nacho’s. We waren dan ook in onze nopjes toen we de tacro ontdekten. 

De tacro is … jawel: een kruising van een croissant en een taco. Patisserie en koffiebar Vive la Tarte in San Francisco bedacht deze croissant-trend.  De tacro’s staan er nog niet lang op de kaart, maar zijn nu al een grote hit. En wij snappen wel waarom.

We’ve got something to make your Monday ?! ??????????????? #tacros #ferrybuilding // shot by @anctheory

A post shared by vive la tarte (@vivelatarte) on

Go tacro!

Hoe ziet een tacro er dan precies uit? Het is een croissant in de vorm van een taco. Of een taco gemaakt van croissantdeeg. Wat jij wilt. Wij willen vooral nú op het vliegtuig springen richting San Francisco. Of een lokale bakker ervan overtuigen dat België dringend nood heeft aan tacro’s. Maar toch liever dat eerste.

Belgische tintje

De eigenaren van Viva la Taste zijn Arnaud Goethals en Julie Vandermeersch, een Belgisch koppel. Om de opening van hun tweede locatie in de Amerikaanse stad in de verf te zetten, wilden ze een opvallend gerecht maken.

De in Californië zo geliefde taco werd hun uitgangspunt en daar gaven ze een twist aan. De tacro was meteen een gigantisch succes: binnen de twee uur waren de eerste honderd exemplaren uitverkocht.

Sorry, this contest is now closed. – CONTEST: In need of a Taco? ? Croissant? ? have a TACRO!! (?+?) from Vive La Tarte! We are giving away 4 separate gift cards valued at $25 each to their new location at the Ferry Building (Suite 50)! To enter, tag 3 friends + follow @vivelatarte. – Contest runs until January 28th at 12:00 PM, PST. Contest winners will be randomly selected and announced in comments within 12 hours after contest has ended. – Per Instagram rules, we must mention this is in no way sponsored, administered, or associated with Instagram, Inc. By entering, entrants confirm they are 13+ years of age, release Instagram of responsibility, and agree to Instagram’s terms of use.

A post shared by San Francisco Pulse (@sanfranciscopulse) on

Je kunt kiezen uit verschillende variaties van de snack. Tacro met kip en avocado, of tacro met pulled pork en ananas. Liever veggie? Kies dan de tacro met jackfruit van de barbecue. De tacro’s worden afgewerkt met een topping van verse kool, zoetzure uien, radijs, mangosalsa en cress.

Nu is Californië best ver, maar als je deze week vertrekt, pik je Coachella nog mee ook. Op naar San Francisco dan maar? Je vindt Vive la Tarte in het Ferry Building (aan de haven van SF) en aan Howard Street.

Culy

Reageer op artikel:
De tacro: een croissant of een taco?
Sluiten