Myrthe
Myrthe Liefde & Seks 24 mei 2018

Taalfouten zijn een grotere afknapper dan slechte seks

Geraak je aan de praat met een leuke kerel op een datingapp, typt die toch wel ‘zoiszo’ zeker? Taalfouten vinden wij sowieso een afknapper, en velen met ons! 

Datingwebsite Plenty of Fish deed onderzoek naar tweeduizend achttienjarige singles. De vraag luidde: “Wat vinden jullie het vervelendst tijdens het chatten in een datingapp of -website?” Daar kwamen behoorlijk interessante antwoorden uit.

Zo verkiezen jongeren (73 procent) iemand waar ze goed mee kunnen praten boven fysieke aantrekkingskracht. 83 procent van de singles voegt daaraan toe dat goede chatgesprekken ervoor zorgen dat de klik op een date ook beter is.

Toch zijn er een paar duidelijke afknappers die ervoor kunnen zorgen dat er niet eens een date komt. De volgende drie dingen kun je beter laten als je je chatpartner wel ziet zitten.

1. Taalfouten

Oké, het kan gebeuren dat je in je al je enthousiasme een berichtje snel verstuurt, maar doe jezelf een lol: lees het even één keer na voordat je echt op die verzendklop klikt. De cijfers liegen er namelijk niet om: uit het onderzoek blijkt dat 58 procent van de single achttienjarigen het gebruik van slechte grammatica een grotere afknapper vindt dan slechte seks. Dat snappen wij volledig: jullie kunnen samen beter worden in seks, maar je kunt echt niet zijn juf uit de lagere school spelen.

taalfouten

2. Negeren

Denk je dat je hard to get speelt als je een paar dagen wacht voor je een antwoord geeft? Dan heb je het mooi mis. Drie op de vier singles gaf aan het vervelend te vinden dagenlang op een antwoord te moeten wachten. Wat je beter kunt doen? Bijna negentig procent van de achttienjarigen verklapte bij interesse binnen de twaalf uur te antwoorden en 23 procent reageert zelfs meteen.

Een snel antwoord wordt doorgaans geïnterpreteerd als een teken van interesse, en als je een paar dagen niets van je chatpartner hoort, ga je er van uit dat hij niet geïnteresseerd is. Heb je niet zoveel tijd om te reageren? Dan wordt het juist gewaardeerd als je dit eerlijk zegt, en later terugkomt op het berichtje van de ander.

taalfouten grotere afknapper dan slechte seks

3. Te veel emoji’s

Oké, je maakt geen taalfouten, maar let alsjeblieft ook op je emoji-gebruik. Een emoji is bedoeld om je berichtje te versterken en het is dus totaal onnodig om vijftien smileys in je tekst te stoppen. Het onderzoek liegt er niet om: 75 procent van de ondervraagden vertelde dat hij geen groot fan is van emoji’s – en al helemaal niet wanneer ze een dubbele betekenis hebben. Doe het dus vooral rustig aan met de aubergine of perzik-emoji, if you know what we mean. 

taalfouten grotere afknapper dan slechte seks
Reageer op artikel:
Taalfouten zijn een grotere afknapper dan slechte seks
Sluiten