Jutta
Jutta Travel 17 feb 2019

Dankzij deze tips vertrek je stressvrij op vakantie

Op vakantie kun je eindelijk tot rust komen, maar wat we wel eens vergeten wanneer we spontaan een vlucht boeken is dat op reis vertrekken ook heel wat stress kan opleveren. Denk aan alle papieren die je op het laatste nippertje nog moet printen of aan tijd vinden om je koffer te pakken. Dankzij deze tips vertrekt zelfs de grootste chaoot stressvrij op vakantie. 

1. Even geen mailtjes

Elke dag komen er weer talloze mailtjes binnen in je mailbox. Van nieuwsbrieven tot berichten van je werk, er lijkt geen eind aan te komen. Ontspannen komt er dus niet van als je de hele tijd bezig bent met het checken van je mailbox. Hoe je dit oplost? Heel simpel: log uit en zet je chillmodus aan.

2. Reserveer alvast een tafeltje

Een perfecte vakantiedag sluit je af met een heerlijk etentje. Grote kans dat jij alle hotspots van je vakantiebestemming al op een rijtje hebt. Om teleurstelling te voorkomen is het een goed idee om alvast ergens een tafeltje te reserveren. Zo ben je er zeker van dat jij straks in een fancy restaurant zit en niet in zo’n toeristisch tentje waar het eten niet eens echt lekker is.

Overrated tourist traps waar je écht niet wilt inlopen

3. Ga naar een onbekende bestemming

Als je echt stressvrij op vakantie wilt, kun je het best de populaire plekken vermijden. Geen overload aan toeristen die voor je voeten lopen en voor stress zorgen, maar een nieuwe plek ontdekken waar je echt alles even achter je kunt laten. Dus, doei tourist traps en hallo onbekend stadje ergens in Oost-Europa.

4. Neem niet te veel mee

Elke dag is het weer een nieuw dilemma: wat. trek. je. aan? Waarschijnlijk zit je koffer bomvol fashionable outfits waardoor je het overzicht vaak kwijt bent. Bedenk van tevoren een paar setjes die je gemakkelijk kunt combineren, dat scheelt niet alleen veel stres maar ook een aantal kilo’s.

5. Koester geen hoge verwachtingen

Als het op reizen aankomt is het het beste om vooral geen te hoge verwachtingen te hebben. Stap met een open mind in het vliegtuig of op de trein en laat het allemaal over je heen komen. Geen teleurstellingen dus, want zo blijft de reis spontaan en verrassend.

Overrated tourist traps waar je écht niet wilt inlopen

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.Reageer op artikel:
Dankzij deze tips vertrek je stressvrij op vakantie
Sluiten