Surinde
Surinde Love & Life 3 jun 2019

6 dingen die stagiairs gegarandeerd herkennen

Zit je in je (voor)laatste jaar en heb je dus het grote voorrecht om ergens stage te gaan lopen (aka minstens zes weken je nikkel voor niks afdraaien onder het motto ‘ervaring opdoen’)? Dan herken je deze zeven dingen gegarandeerd.

  1. Je takenpakket bestaat uit af en toe eens een artikel tikken en de kantoorhond aaien.
  2. ‘s Middags hebben jij en je collega’s het enkel over ‘Love Island’ en ‘Blind Getrouwd’.
  3. Je krijgt elke lunch zalm en pesto op je bord gezwierd.
  4. Als je geen zin hebt om te werken (altijd dus), mag je wat schommelen en dat ‘brainstormen’ noemen.
  5. Na anderhalve week ken je het Tinder-verleden van elke mogelijke collega. #inclusiefgoredetails
  6. Oké, oké, voor onze baas ons ontslaat: je doet tonnen ervaring op, denkt mee na over concepten én projecten, steekt vlogs in elkaar, zet zelf formats op poten en schrijft af en toe eens een stukje tekst.

Kun jij je hier niét in vinden? Dan heb je vast nog geen stage gelopen bij NSMBL. Wil jij je naam onder onze artikels zien staan en de nieuwe BFF van Blandy worden? Of gewoon onze gore Tinder-details te weten komen? Kom hier dan stage lopen.

En als je het niet van ons wil aannemen, doe dat dan van een ex-stagiaire (die we uiteraard betaald hebben om ons op te hemelen). Surinde is laatstejaarsstudent Digital Media Management en liep vijftien weken stage bij ons.

PS: Omdat we te lui zijn om zelf een vlog in elkaar te knutselen deed Surinde dat dus deze week. Haar hoogtepunten in één video zie je hier. Wie liever leest (hahaha), vindt haar verslag onder de vlog.

Wat doe je in godsnaam vijftien weken lang?

Ik schreef niet alleen artikels voor NSMBL en de drie andere magazines die de redactie rijk is, ik mocht ook de Instagram-accounts van de vier titels beheren. Posts inplannen, Stories verzinnen en een duidelijke Instagram-strategie uitwerken, … Door mijn grote mond open te trekken en te zeggen dat ik goed ben met Adobe Première, kreeg ik ook de kans om elke week de vlog in elkaar te steken (my favourite job #nosarcasm).

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Onze stagiaire Surinde op date sturen met verleider Gaetan. Kunnen we, doen we! Ontdek straks meer in onze vlog. #temptationisland #nrjbelgie

Een bericht gedeeld door NSMBL.be (@nsmblbe) op

Wat leer je allemaal tijdens een stage bij NSMBL?

  1. Plannen: je krijgt je hele werkpakket op maandag, er wordt dan van je verwacht dat je dit zelf verdeelt over de week. Het kan altijd gebeuren dat er iets tussenkomt – zoals een opdracht van een klant -, dan moet je die planning ook maar weer kunnen omgooien. #flexibel
  2. Dubbelchecken: niet alles is meteen perfect, bij NSMBL leer je de puntjes op de i zetten.
  3. Durf en zelfvertrouwen: durf je mond opentrekken, laat je creatieve ideeën horen. Als je ideeën passen binnen het concept krijg je de kans ze van a tot z uit te werken. Hoe awesome is dat?
  4. En last but not least: levenslessen. Zoals hoe goddelijk de combinatie van zalm en pesto is. 😍🤤

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Thank God It’s Friday! Wij zitten al lekker aan de drank 🍾🍸🍷#justkidding

Een bericht gedeeld door NSMBL.be (@nsmblbe) op

En wat komt er na je stage?

Na vijftien weken stage neem ik afscheid van geweldige collega’s, een scheetjes latende kantoorhond (true story) en het beste takenpakket ooit. Ik vertrek hier niet met lege handen, wel met een beginnend portfolio. Waar ik zelf het trotst op ben? Mijn eigen Tattoo Tales, en de Instagram-Feeds van zowel Manners als Famme.

Ik kreeg hier echt de kans om me te bewijzen. Ik schreef niet enkel artikels, maar mocht ideeën uitwerken, leerde zelfstandig werken én mijn werk continu te verbeteren.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

WPK being obsessed with Lola, the very important doggo! 🐶

Een bericht gedeeld door Surinde (@surinde_staetenburg) op

Zelf stage lopen bij ons? Yes, dan hebben wij weer wat minder werk. Check de mogelijkheden.

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
6 dingen die stagiairs gegarandeerd herkennen
Sluiten