Jutta
Jutta Love & Life 24 jun 2019

Dankzij deze 10 items overleef je drie dagen op de festivalcamping

Propere onderbroekjes, make-upremover en een kopkussen heb je misschien al ingepakt, maar er zijn nog wel wat dingen die je festivalervaring net dat ietsje comfortabeler maken. Als je de volgende tien items meesleept naar de festivalcamping kun je nog meer van het feest genieten.

1. Een berg powerbanks

De rij bij de opladers is zo mogelijk nog langer dan die bij de douches #firstwordproblems. De oplossing is een zak vol opgeladen powerbanks. Als je het hele kampeergebeuren écht meent, dan neem je een oplader op zonne-energie mee. En hoop je dat het niet regent.

2. Babydoekjes

Die zijn echt voor álles goed, ook als je nog geen baby’s hebt.

3. Een grote tent

Een van de beste manieren om drie of meer dagen van feesten, dansen en uitkateren te overleven is zorgen dat je je kunt terugtrekken in een degelijke tent. En daar bedoelen we geen gooitentje mee, maar een grote tent – bij voorkeur eentje waar je in kunt staan. Zo past al je bagage erin en kan de lucht circuleren, wat fijn is als de zon op dat ding staat.

4. Waterspray

Bij de drogist vind je minerale bronwatersprays met allerlei spirituele krachten, maar jij maakt zo’n waterspray gewoon zelf. Koop voor een paar euro een plantenspuit, vullen met water en sprayen maar. De ultieme luxe voor geen geld.

5. Een partytent

Zeker tijdens de zomermaanden is het belangrijk om voldoende schaduw ter beschikking te hebben – iets met verbranden en niet gezond. Een partytent kan je daarbij helpen en het bijkomend voordeel is dat je er – welja – een party onder kunt houden.

6. Een campinglamp

Om in je (party)tent te hangen, zodat jij je handen vrij hebt voor je glas rosé.

7. Anti-insectenmiddeltjes

Gurl, vergeet de muggenmelk niet.

8.Een bidon water

Type waterdispenser-op-kantoor. Dat formaat is nog net licht genoeg om mee te slepen naar de festivalcamping (gooi ‘m voor de zekerheid toch maar op een karretje), en bevat toch voldoende water om ‘m niet te hoeven bijvullen.

9. Een rol vuilzakken

Vuilzakken zijn multifunctionele wonders op een festival: ze dienen als extra onderzeil voor je tent, je kunt er al je spullen in proppen als het écht giet en ze zijn een prima DIY-regenjas.

10. Een koelbox – of twee

Als je van plan bent om eten en drinken mee te slepen naar de camping (en daar gaan we vanuit), zul je een plek nodig hebben om de boel koel te houden. Een koelbox is je redder in nood, maar twee is nog veel beter: bewaar je rosé en je kaas apart, want die eerste koelbox zal waarschijnlijk veel vaker opengaan en dat is niet gezond voor je eten.

Ook leuk:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Dankzij deze 10 items overleef je drie dagen op de festivalcamping
Sluiten