Lesley
Lesley Love & Life 3 sep 2019

Klaar voor het nieuwe schooljaar? Deze 7 dingen kunnen niet op je bureau ontbreken

Iedereen weet dat je aan een opgeruimd bureau bergen werk verzet, en toch (of misschien net daarom) beginnen we onze thuiswerkdag standaard in bed, om daar dan de hele voormiddag te blijven rotten. Klinkt dat bekend en wil je daar komaf mee maken? Dankzij deze 7 spullen wil je de hele dag door aan je bureau zitten (om je nagels te lakken of naar Netflix te kijken, that is). 

Een planner

Lijstjes-fans opgelet: een planner kan echt niet ontbreken op je bureau. Als je niet genoeg ruimte hebt in je agenda voor al je taken (er is ook veel te weinig plek in dat onding en micro-taken als ‘wijn drinken met vriendin x’ nemen veel plaats in beslag) en je vindt het belangrijk om doelen te stellen, kun je het best een planner aanschaffen.

Een plant

De voordelen van groen op je bureau zijn legio. Ze zorgen onder andere voor een hogere luchtvochtigheid en hebben een groot effect op je humeur en prestaties. Bovendien verminderen ze stress. Let wel even op hoeveel lichtinval je hebt en welke plant daarbij past.

Waterfles

Standaard een waterfles op je bureau hebben, helpt je gemakkelijker aan die twee liter water per dag te komen. En dat dat belangrijk is (voor je productiviteit en gezondheid) hoeven we je vast niet te vertellen. Of je daar in tijden van nood (aka de blok) een drupje Red Bull (of wijn) in giet, is volledig aan jou.

Geurkaars

Als het aan ons ligt, kan elke ruimte wel een geurkaars gebruiken. Die zorgt niet alleen meteen voor sfeer, geuren kunnen je prestaties ook positief beïnvloeden. Al neem je dat het best wel met een korreltje zout: wij staken ons huis zowat in de fik, maar die artikels bleken zichzelf nog steeds niet te schrijven.

Maar goed, alle beetjes helpen. Zo word je productiever door citroengeur en krijg je meer focus door rozemarijn. #hetproberenwaard

Een pegboard

Oftewel: zo’n stijlvol bord met gaatjes erin. Schijnt heel goed te zijn om georganiseerd door het leven te gaan, maar wij vinden het vooral érg cool staan. Oftewel: we hingen een pegboard op en roepen nu overal dat ons huis een ‘industriële vibe’ heeft.

Lectuurbak

Niks staat zo slordig als rondslingerende papieren. Gelukkig is dat zo opgelost: schaf een lectuurbak aan, of ga voor een toffe doos met een deksel. Kijk qua kleur en materiaal wat bij de rest van je bureauaccessoires past voor een stijlvol geheel.

Accessoires

Bij accessoires op een bureau denk je logischerwijs algauw aan bureauaccessoires. Maar om het echt gezellig en helemaal je eigen plekje te maken, is het fijn om accessoires (zonder nut) neer te zetten. Oké, het moet geen rommeltje worden, maar één of twee accessoires doen al wonderen voor de sfeer.

PS: Wij gingen voor deze stressbal(ls).

View this post on Instagram

A post shared by niceBalls (@niceballs_official) on

Roomed

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Klaar voor het nieuwe schooljaar? Deze 7 dingen kunnen niet op je bureau ontbreken
Sluiten