Wait, what? Je kunt sproeten nu dus ook laten tatoeëren

Wanneer het op sproeten aankomt, lijkt het gras altijd groener aan de overkant. Mensen mét sproeten willen er vanaf, en mensen zonder kunnen er alleen maar van dromen. Voor dat laatste bleek een enorme markt te zijn, en het gaat nu dus zo ver dat je ze semi-permanent kunt laten tatoeëren – vergelijkbaar met een semi-permanente lipkleur of wenkbrauwen. 

sproeten
Voor en (direct na) na de behandeling

Sproeten voor iedereen

De techniek wordt niet alleen steeds meer toegepast bij dames die nul sproeten van zichzelf hebben, maar ook bij vrouwen die in de zomer sproetjes krijgen en die graag willen houden én bij vrouwen die hun eigen sproeten duidelijker zichtbaar willen hebben. Tattoo-artieste en Instagrammer Mo Southern is gespecialiseerd in permanente make-up en deelde deze foto’s.

sproeten
Direct na de behandeling en het eindresultaat

Diverse schoonheidsspecialisten doen mee met de trend en de tatoeages zijn vrij gelijk aan een echte tatoeage. Het grootste verschil is dat de sproet-tattoo’s niet zo diep in de huid gaan als een normale tatoeage, waardoor de sproeten geleidelijk zullen vervagen over een periode van zo’n twee jaar.

sproeten

Direct na het tatoeëren zijn de sproeten behoorlijk aanwezig, al trekt dit al snel weg met een natuurlijke look als eindresultaat. Net als bij een echte tatoeage zal je huid zich gaan herstellen en vernieuwen, waarna het uiteindelijke resultaat zichtbaar wordt. Dit proces duurt zo’n tien tot veertien dagen en net als bij een echte tattoo moet je je huid op die plaats extra verzorgen. Zeker in je gezicht wil je niet dat er ontstekingen optreden!

sproeten

Een eigenaardige trend, maar tegelijk natuurlijk niet veel anders dan het populaire microblading – of zelfs het verven van je haar. En het moet gezegd: het resultaat is best mooi. Of we zelf zouden overwegen om naalden in ons gezicht te laten prikken is dan weer een ander verhaal.

Reageer op artikel:
Wait, what? Je kunt sproeten nu dus ook laten tatoeëren
Sluiten