Jutta
Jutta Love & Life 11 apr 2018

Girl power! Australische vrouwen geven de wereld een lesje in sportiviteit.

Drie Australische hardloopsters hebben de wereld laten zien waar sportiviteit om draait. Terwijl alle andere atleten het veld al verlaten hadden, wachtte het drietal tot ook de laatste loopster was aangekomen. Dat noemen we nog eens girl power! 

Tijdens de vrouwenfinale van de 10.000 meter hardlopen op de Commonwealth Games bleef de uit Lesotho afkomstige Lineo Chaka twee rondes achter. De andere atletes hadden even geen tijd om dat op te merken – te druk met proberen winnen, weet je wel – maar ook toen ze over de eindmeet waren, moesten ze blijkbaar dringend ergens heen. Nagels lakken, benen scheren of effe Skypen met een vriendin misschien.

Gelukkig waren er ook drie Australische ladies die belangrijkere dingen te doen hadden: Celia Sullohern, Madeline Hills en Eloise Wellings bleven hun concullega aanmoedigen om de laatste paar honderd meter af te leggen.

sportiviteit

“Australische sportiviteit”

Lineo Chaka finishte ruim vijf minuten na de Oegandese gouden medaillewinnares Stella Chesang. Dat vonden de drie Australische vrouwen geen reden om Chaka links te laten liggen, dus onthaalden ze haar op een luid applaus. Het trio omhelsde Chaka, het publiek werd uitzinnig, iedereen begon te huilen en op de koop toe kregen de drie dan maar de gouden medaille. Oké, dat is misschien een lichte verdraaiing van de feiten, but you get the picture. 

sportiviteit

Celia Sullohern roemde de sportiviteit van haar medeloopsters en noemde hen echte classy atletes. (Word!) “We waren alles aan het geven. Het was geweldig om daar samen te staan, en om onze Australische sportiviteit te tonen.” Ze voegde er nog aan toe dat dit volgens haar de sterkte is van de Australische langeafstandslopers.

De race van de Aussie girls

Geen van de drie Australische vrouwen haalde een podiumplaats, maar Sullohern liep wel de race van haar leven. Ze verbeterde haar persoonlijke record op de middellange afstand met meer dan dertig seconden en finishte op 31 minuten en 50 seconden. Dat is toch heel wat sneller dan de tijd waarop wij tien kilometer afleggen. Gesteld dat we tien kilometer zouden kúnnen afleggen.

sportiviteit

Het publiek werd wild terwijl Sullohern vocht voor de bronzen medaille, de Australische kon rekenen op luid gejuich en aanmoedigingen van haar landgenoten. In de laatste ronde werd ze toch ingehaald en dus greep ze net naast het podium, maar dat kon haar duidelijk niet deren.

Madeline Hills (32:01.04) finishte als achtste, terwijl haar collega-Olympisch finaliste Eloise Wellings het moest doen met een zestiende plaats (32:51.47). Wij maken een diepe buiging voor deze kampioenes van de sportiviteit.

Reageer op artikel:
Girl power! Australische vrouwen geven de wereld een lesje in sportiviteit.
Sluiten