Lesley
Lesley Love & Life 12 sep 2018

De beste spinnenvanger ooit staat gewoon in je keukenkastje

Ze zijn (meestal) ongevaarlijk, nuttig en doen zich zelfs te goed aan de muggen in je kamer. En toch … ben je ze liever kwijt dan rijk, maar je valt nog liever dood dan die dikke spinnen zelf te verjagen. Dankzij deze spinnenvanger is dat niet meer nodig, en hij staat gewoon in je keuken!

Wij hebben onze zus ooit tien euro betaald om om half drie ‘s nachts een spin uit de lavabo te halen (in our defense: het grootste exemplaar ever). Dat hele schouwspel heeft nog zo’n drie kwartier geduurd en ging als volgt: “Steek die tien euro waar de zon niet schijnt, jij doet het!” – “Ik durf niet, oké, oké, VIJFTIEN DAN?”.

Dus wij willen bij voorbaat iedereen de mond snoeren: in onze ogen zijn wij niét groter dan die achtpotige monsters. Gelukkig hoeven we tegenwoordig niemand meer uit bed te gillen, want de ideale spinnenverdrijver hebben we al in huis.

Spinnen hebben blijkbaar een bloedhekel aan … munt. Ze kunnen de sterke geur van het plantje niet aan en kruipen er zo snel als hun acht akelige pootjes hen kunnen dragen vandaan.

spinnenvanger

Je kunt op twee manieren met de munt aan de slag: je wacht tot je een spin vindt en gooit er vanop veilige afstand (aka vijftien meter) een bosje munt naartoe. Grote kans dat het beestje zich snel uit de voeten zal maken. Dat plan heeft wel wat nadelen: het dier kan zich nog steeds ergens anders in je huis nestelen én je moet nog steeds redelijk dicht in de buurt komen.

Wij gaan daarom voor de preventieve methode en slaan een oliën en geurstokjes met munt in. Als je niet van de geur van munt houdt, zet je het best geen voet meer bij ons binnen want vanaf heden ruikt ons hele huis er naar. Doei, spinnen.

Beautify

Reageer op artikel:
De beste spinnenvanger ooit staat gewoon in je keukenkastje
Sluiten