Recepten 13 mei 2019 Lena

Maak deze lekkere spicy cocktail ter ere van Wereld Cocktail- en Hummusdag

Vandaag, 13 mei, is het niet alleen Wereld Cocktail Dag, maar ook Wereld Hummus Dag! Om deze unieke dag te vieren hebben wij voor jou de twee gecombineerd in een spicy cocktail. Hij is niet alleen lekker, maar ook vegan.

Wist je dat op de dag van vandaag zo’n tweehonderd jaar geleden de eerste definitie van ‘cocktail’ gepubliceerd werd in een oude krant? En dat hummus – dankzij de kikkererwten – een goede portie ijzer, vitamine B en plantaardige eiwitten bevat? Over een gezonde cocktail gesproken.

Benodighedheden

Voor 4 spicy red cocktails

  1. Pers de grapefruits en zeef het sap. Zorg dat je zo’n 300 ml sap hebt. Doe dit vervolgens in een kom.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Gebruik enkel het vocht.
  3. Snijd de jalapeñopeper in kleine schijfjes.
  4. Doe vervolgens alles in een cocktailshaker samen met de wodka, het vanillie-extract en de vlierbloesemsiroop.
  5. Schud totdat er een goede laag schuim ontstaat.
  6. Schenk vervolgens alles in mooie cocktailglazen en geniet!

Zin in meer hummus of cocktails?

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.



Albert Heijn

Reageer op artikel:
Maak deze lekkere spicy cocktail ter ere van Wereld Cocktail- en Hummusdag
Sluiten