Jutta
Jutta Beauty 5 feb 2018

Het geheim voor een jongere huid: smeer die SPF

Je hebt het al vaker gehoord, je weet dat je het zou moeten doen en toch doe je het niet. Nee, klik niet direct weg, but hear us out. Een crème met zonnefactor in je dagelijkse beautyroutine kan een enorm verschil maken. De cijfers uit onderstaand onderzoek liegen er écht niet om: je huid heeft SPF nodig.

Een dagcrème met SPF (kort voor Sun Protection Factor) zorgt er niet alleen voor dat je huid er jong blijft uitzien op latere leeftijd, het heeft blijkbaar zelfs méér invloed dan pakweg je dieet, stress of goede genen.

SPF

Voor het onderzoek, uitgevoerd door Procter & Gamble en DNA-tester 23andMe, werd een analyse gedaan van 150.000 blanke vrouwen. Van deze groep vertelden 10.839 dames (veelal 60+) dat ze vaak te horen kregen dat hun huid er minimaal tien jaar jonger uitzag dan hun eigenlijke biologische leeftijd. En ja, je raadt het al: de vrouwen uit deze groep gaven aan 75% van de tijd een crème met SPF-factor te smeren.

Je kansen om mooi oud te worden nemen dus enorm toe door simpelweg de juiste producten te gebruiken in je beautyroutine. Vrouwen die minstens negentig procent van de tijd crèmes gebruiken met een zonnefactor, hebben zelfs 78% meer kans om hun huid ook op latere leeftijd mooi te houden.

Geen goede genen? SPF is het antwoord.

Volgens The Times UK, die het onderzoek deelde, heeft slechts zo’n tien procent van alle vrouwen een huid die biologisch gezien jonger is dan hun echte leeftijd. Sommige vrouwen hebben op een bejaarde leeftijd zelfs bijna dezelfde genenactiviteit als tijdens hun jongere jaren. De exacte reden hierachter is echter moeilijk te achterhalen.

Gelukkig weten we nu dat goede genen ook niet alles zijn en dat je gemiddeld gezien meer baat hebt bij een zonnefactor dan bij een knappe moeder. Dus, we herhalen het nog eens: smeer altijd, zomer en winter, een crème met (lichte) zonnebescherming. Tenzij je liever wel sneller veroudert natuurlijk.

suf

The Times

Reageer op artikel:
Het geheim voor een jongere huid: smeer die SPF
Sluiten