Deze snelle tomatensoep maak je in een-twee-drie

Food

Deze snelle tomatensoep maak je in een-twee-drie

Wij zijn fan van snelle recepten die we vooral op het vuur kunnen laten pruttelen zonder er zelf veel aan te moeten doen. Deze soep voldoet aan al die criteria én is het perfecte hulpmiddeltje op druilerige dagen. Een paar keer in de pot roeren en we voelen ons warempel keukenprinsessen.

Soep is altijd goed: als katermiddel, snelle lunch of omdat je te lui bent om écht avondeten op tafel te zetten. Dat hebben onze collega’s van Famme goed begrepen en ze deelden dit recept dan ook met ons.

Dit heb je nodig

  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • 1 liter gezeefde tomaten (passata)
  • 500 ml bouillon
  • rodewijnazijn
snelle tomatensoep

Zo maak je die snelle tomatensoep

  1. Verhit wat olijfolie in een grote soeppot en bak op middelhoog vuur de fijngesneden knoflook en de gesnipperde ui daarin een paar minuutjes aan.
  2. Voeg de gezeefde tomaten en de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Zet daarna het vuur laag en laat ongeveer 5 minuutjes zachtjes inkoken.
  4. Haal de soep van het vuur en voeg een scheutje rode wijnazijn toe.
  5. Wil je de soep nog gladder hebben, zet er dan even de staafmixer in.
  6. Lekker om te serveren met wat verse groene kruiden en geroosterd brood.

Meer soeprecepten?

7 soeprecepten om te maken als je ziek, zwak en misselijk bent

PS: NSMBL is er nu ook elke vrijdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook.