Jutta
Jutta Food 11 dec 2018

Vegetarisch (en snel) feestreceptje: gegrilde babypaksoi met hummus

De feestdagen komen eraan en dat betekent eten, eten, en nog eens eten. Maar ehm … wie moet al dat eten maken? Want wij gaan geen uren in de keuken staan als we ook champagne kunnen drinken op de sofa, hoor. Deze gegrilde babypaksoi heeft the best of both worlds: feestelijk, en snel klaar zodat je meer tijd hebt voor champagne. 

Het recept werd ontwikkeld door Gilles Draps en de burgers zijn van het Belgische bedrijfje The Bio Veggie Company, dat vegetarisch eten toegankelijk willen maken voor iedereen. De hummus kun je van tevoren maken (haha sure), of je koopt kant-en-klare hummus in de supermarkt. Gaan wij ook doen.

Ingrediënten

  • 3 spinazieburgers
  • 2 mini paksoi
  • een scheutje limoensap
  • 3 el sojasaus 1 el sesamolie
  • 1 el zwarte sesam (om af te werken)
  • eventueel enkele blaadjes salad pea om af te werken
  • 4 el hummus
  • een grillpan

Zo maak je de gegrilde babypaksoi

Neem een mengkom en voeg er 1 el sesamolie , 3 el sojasaus en een klein scheutje limoensap aan toe. Als je van een hele frisse smaak houdt, mag je er gerust wat meer limoensap aan toevoegen.

Snij de babypaksoi in de lengte doormidden en doe de helften bij de dressing. Meng alles goed door elkaar en laat kort marineren – gooi de marinade niet weg, want die gebruik je nog bij het dresseren. Zet intussen de grillpan op het vuur en laat die goed heet worden. Wanneer dat het geval is, bak je de paksoi aan beide kanten kort aan, tot hij begint te kleuren.

Bak ook de spinazieburgers. Dat doe je het best wel in een gewone pan, want ze zijn vers en dus heel fragiel. Snij ze telkens in vieren wanneer ze gaar zijn.

Lepel een schep hummus op een bord, drapeer er een gegrilde babypaksoi naast en voeg er drie stukjes spinazieburger aan toe. Werk af met een paar blaadjes salad pea. Smakelijk!

Enne … toch geen zin om te koken? Dan kennen wij nog het perfecte hummusrestaurant en die paksoi zullen ze er ook wel hebben.

NSMBL Hotspot #7: Hümm

Reageer op artikel:
Vegetarisch (en snel) feestreceptje: gegrilde babypaksoi met hummus
Sluiten