Alex
Alex Entertainment 16 sep 2018

Daar gaat je jeugd: deze theorie over Sneeuwwitje is te triest voor woorden

Ben je klaar om je jeugd aan diggelen te zien vallen? Een nieuwe fantheorie over Sneeuwwitje heeft ervoor gezorgd dat wij al de hele dag in een hoekje in denial ‘Hé Ho, Hé Ho’ zitten te zingen, dus hou je vast. 

Fantheorie over Sneeuwwitje

Sneeuwwitje sterft en haar prins is een sexy versie van Magere Hein. Zo. We hebben het gezegd. Ben je nog niet helemaal mee? Dit is hoe de fantheorie in elkaar zit:

De prins zou een soort engel des doods zijn. Als Sneeuwwitje aan het begin van de film onvoorzichtig is bij de put, hoort de ‘prins’ haar, en gaat hij kijken wat er aan de hand is. Zo vangt ze dus de eerste glimp van de prins op, en op datzelfde moment vangt ze ook een glimp op van de dood (door bijna in de put te vallen).

Vervolgens komen zij en de ‘prins’ elkaar weer tegen bij haar volgende aanraking met de dood; dankzij die verdomde appel. De ‘prins’ komt aan op een wit paard (hoe de dood destijds regelmatig werd afgebeeld), waarna hij haar kust.

De ‘kus des doods’ is een manier waarop men vroeger wist dat er iemand was overleden. Wanneer je sterft, verdwijnt alle lucht uit je longen, wat volgens het verhaal betekent dat de dood je kuste en het leven uit je zoog.

sneeuwwitje

Het wordt nog beter. Of slechter. Vervolgens zeggen Sneeuwwitje en haar ‘prins’ de zeven dwergen vaarwel, in plaats van dat ze ze meenemen naar hun kasteel. Waarom, vraag je je af? Omdat ze ergens heen gaan waar de levenden niet heen kunnen, namelijk naar de hemel.

Oh enne … Het laatste beeld van de film? Dat is het kasteel, omringd door wolken en gouden lichtstralen. Klinkt als de hemel, right? Mind. Blown.

Ook benieuwd waarom alle Disneyprinsessen blauw dragen?

Waarom dragen alle Disneyprinsessen blauw?

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Daar gaat je jeugd: deze theorie over Sneeuwwitje is te triest voor woorden
Sluiten