Jutta
Jutta Beauty 5 feb 2018

Slapen met je haar in een staart: 7 tips

Met los haar slapen is niet altijd even fijn, zeker niet als je lang haar hebt. Haar in je gezicht (of in dat van je lief), ontzettend veel knopen de volgende ochtend en helemaal geen model in je haar, you know the struggle. De oplossing: je haar in een staart of dot draaien voor je naar bed gaat. Zolang je je elastiekje niet te stevig vastdraait, kan dit weinig kwaad. Met deze zeven tips word je wakker met mooi (en heel) haar.

1. Het is belangrijk om het juiste elastiekje te kiezen.

Elastiekjes zijn natuurlijk nooit echt goed, maar zorg er altijd voor dat je een zacht en zo groot mogelijk elastiekje (of scrunchie) hebt zonder ijzeren stukje. Dan is de kans dat je haar afbreekt een stuk kleiner.

je haar

2. Een haardonut zorgt voor meer volume.

Geen zin om ‘s ochtends volume in je kapsel te föhnen? Door met je haar in een haardonut te slapen zal je ‘s ochtends opstaan met veel meer volume.

3. Haarspeldjes zorgen voor zachte golven.

Voor natural waves kun je je knotje het best met haarspeldjes vastzetten in plaats van met een elastiekje. Ook een losse vlecht heeft dit effect.

4. Nat haar zorgt voor meer krullen.

Door met een natte knot te slapen zal je haar de volgende ochtend in deze vorm zijn opgedroogd. Zo word je niet alleen wakker met meer krullen, maar ook met krullen die langer blijven zitten. Let wel: je haren zijn kwetsbaarder als ze nat zijn.

je haar

5. Meerdere knotjes zorgen voor kleinere krullen.

Wil je liever kleinere krullen? Dan kun je het best meerdere kleine dotjes maken.

6. Volumespray bij je haaraanzet maakt een verschil.

Hoewel je stylingproducten misschien liever tot een minimum beperkt, zorgt volumespray of droogshampoo er echt voor dat je haar meer textuur krijgt en daardoor ook meer volume.

7. Zijden kussenslopen houden je haar het mooiste.

Een zijden kussensloop is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je haar.

je haar
Reageer op artikel:
Slapen met je haar in een staart: 7 tips
Sluiten