Lesley
Lesley Beauty 18 mrt 2019

Er bestaat skincare en make-up voor je vagina en hebben we dat écht nodig?

Het is 2019 en het regent bizarre beautytrends. Nu moet je natuurlijk vooral doen en laten wat je zelf wilt, maar van de laatste nieuwe trend viel onze mond toch open. Vanaf nu smeer je skincare en make-up namelijk … down underJep, blijkbaar is een fleeky vagina iets waar we ons druk om maken.

Op televisie zie je vaak vagina-verzorgingsproducten passeren, maar die zijn vooral bedoeld om de boel daar beneden te wassen. Skincare en make-up moeten je vagina verfraaien en merken als The Perfect V en SASS brengen daarvoor de meest bizarre producten uit.

Denk aan highlighters, serums, balms en exfolianten, allemaal voor een fabulous flamoes. Jep, wekelijks je bush onder handen nemen is blijkbaar niet voldoende meer. Wij moeten er niet aan denken: je vagina is niet het charmantste deel van je lichaam, en af en toe ruikt ze niet bijster fris, maar kunnen we even stilstaan bij het feit dat DAT COMPLEET NORMAAL IS?

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Perfect V™ (@theperfectv) op

Skincare voor je vagina

Eerlijk is eerlijk: wij zijn allang blij als we dagcrème op ons snoetje hebben gesmeerd, dus laat al dat cleansen, peelen en moisturizen daar beneden maar achterwege. Het grootste deel van de producten is bedoeld voor op – en dus niet in – je vagina, maar dan nog vragen wij ons af hoe gezond zo’n skincare-routine wel is.

En ook gynaecologe Dr. Dweck stelde zich die vraag in Cosmopolitan. Sterker nog: volgens haar is de hele skincare-routine onnodig en vooral heel risicovol. Veel van die producten bevatten schadelijke stoffen die de intieme flora van je vajayjay verpesten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Perfect V™ (@theperfectv) op

De producten bevatten vrijwel allemaal glycerine, parfum en petroleum, allemaal ingrediënten die je liever ver bij je intieme zone vandaan houdt. De bedoeling is dat je ze rond je vagina gebruikt en niet erin, maar de kans blijft groot dat de producten naar binnen glippen.

Maak je je vooral zorgen om de geur van je vagina? Onthou dan vooral dat die ook anno 2019 niet naar rozen moet geuren of holografisch glitteren. Voel je je er toch niet comfortabel bij en denk je aan een infectie? Dan raadt Dr. Dweck aan om zo snel mogelijk een huisarts te bezoeken en ver van deze producten vandaan te blijven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

In case you missed it… Vagina makeup and skincare is here. We have no words (except these ones). Apparently, even your lady bits need luminiser these days ? Read now – link in bio. Image: @shethinx #thebeautyinsider #noBSbeauty #makeup #beauty #theperfectv #vaginamakeup

Een bericht gedeeld door K E L L Y B A K E R (@the_beautyinsider) op

Highlighter op je vajayjay

Naast skincare-producten biedt het merk ook make-up aan voor je vulva en bikinilijn. Hoewel dit te bizar voor woorden klinkt, hebben sommige merken toch ruim 30.000 volgers op Instagram.

Aangezien deze producten niet in je vagina worden ingebracht én er minder risico is dat ze er toch insijpelen, zijn ze volgens Dr. Dweck zo goed als ongevaarlijk, maar moet je geen wonderen verwachten: “Make-up op je gezicht verricht geen mirakels, verwacht dat ook niet van make-up voor je vagina.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door The Perfect V™ (@theperfectv) op

Als jij wel de noodzaak voelt om glitter op je vagina te smeren, doe dan vooral je goddelijke ding – maar wij laten de trend mooi aan ons voorbijgaan.

Je kunt nu je vagina laten bleken want dat is blijkbaar waar we ons druk om maken

Reageer op artikel:
Er bestaat skincare en make-up voor je vagina en hebben we dat écht nodig?
Sluiten