Fashion 27 nov 2018 Lesley

Dit kledingstuk is het smerigste uit je garderobe

Je kleren krijgen het bij momenten zwaar te verduren, maar als je dacht dat die dikke wintertrui (hallo zweet) of die sportbeha vies was, ben je eraan voor de moeite. Dit kledingstuk is namelijk nog véél viezer en je slaagt het dagelijks rond je nek. 

Jep, we hebben het over je sjaal. Hoewel je ondergoed vast ook niet al te proper is, gooi je dat wel in de was. En dat is precies waar het schoentje wringt, want je sjaal gooi je hoogstens aan het einde van de winter één keer in de wasmachine.

Waarom dat ding dan zo vies is? Je sjaal raakt je gezicht aan, waar je make-up zit. Je sjaal absorbeert je parfum, maar ook de lucht in de frituur. Je ademt erin en dan hebben we het nog niet eens over al die keren dat-ie tijdens het uitgaan op de grond viel in een of ander vuil café.

sjaal smerigste kledingstuk

Delicate sjaals wassen

Jep, je sjaal is dus waarschijnlijk een van de vuilste kledingstukken die je bezit. Misschien toch eens tijd om je geliefde doek in de wasmachine te stoppen? Veel sjaals kunnen gelukkig gewoon in de machine, maar als hij van een delicaat stofje is, wil je dat misschien liever niet.

Hoe je ‘m dan wast? In een grote kom water en met babyshampoo. Je laat het tien minuten weken en spoelt je sjaal dan uit in koud water. Hetzelfde kun je natuurlijk ook met je handschoenen en muts doen. Want die zijn vast ook niet heel proper, maar da’s dan weer een ander verhaal.

Oh enne … ook je keukengerief is niet altijd even proper.

Guess what – de vod is niet het goorste item in je keuken

Beautify

Reageer op artikel:
Dit kledingstuk is het smerigste uit je garderobe
Sluiten