Jutta
Jutta Liefde & Seks 27 mrt 2018

7 dingen die je leert als single in je twenties

Oké, het is niet heel leuk om als enige van je vriendinnen geen lief te hebben, maar er zijn ook voordelen aan het leven als single. Je kunt lekker je eigen zin doen, hebt tijd voor jezelf en … je leert heel veel over jezelf en Het Leven. Zoals deze zeven dingen bijvoorbeeld. 

1. Je verandert in een zelfverzekerdere en completere versie van jezelf

Twintigers leren sowieso veel over zichzelf, maar als single heb je hier nog veel meer tijd voor. Je hoeft geen rekening te houden met wat iemand anders wil en kan je helemaal op je eigen doelen richten. Zo leer je sneller wat je wel en niet leuk vindt en wat je wil bereiken. Hier heb je veel aan na je twenties, en in de tussentijd ben je blijkbaar gelukkiger!

single in je twenties

2. Je hebt alle tijd om te daten, experimenteren en kijken wat je zoekt in een partner

Het grootste voordeel aan single zijn is natuurlijk dat je zo veel mensen kunt ontmoeten en zo veel kunt experimenteren als je wilt. Je leert meer over wat je zoekt in een partner. Misschien kom je er zelfs achter dat je je überhaupt niet wilt settelen, en dat is helemaal prima.

3. Je hebt meer tijd om dingen van je bucket list te strepen

We hebben als twintigers nu eenmaal een flexibelere agenda, aangezien we vaak nog studeren of part-time werken. In een relatie is dit lastiger: je kunt er niet altijd tussenuit wanneer jij dat wilt, en moet altijd rekening houden met twee agenda’s.

single in je twenties

4. Als single kun je je volledig op je carrière richten

Er is niets mis met een carrièretijger. Wil je het keihard maken en voluit voor je job gaan? Dat is veel gemakkelijker als single. Je hoeft je om niemand anders dan jezelf zorgen te maken, waardoor je je beter kunt richten op je eigen doelen en ambities.

5. Je hebt goed in de gaten hoe het met je financiën gaat

Je leert alleen maar hoe je met geld moet omgaan door het … uit te geven. Door dit in je eentje te doen, leer je veel sneller wat je mogelijkheden en grenzen zijn. Je kunt immers ook niet op een ander terugvallen om je avondeten te betalen.

single in je twenties

6. Je leert genieten van je onafhankelijkheid

Je vrienden die in een relatie zitten, hebben vaak een veel vollere agenda. Ze hebben weinig tijd om dingen voor zichzelf te doen, of om spontaan iets te ondernemen met vrienden. Als onafhankelijke single lady doe je alleen wat jij wilt en als je dan besluit om toch te settelen, weet je in ieder geval hoe het is om je te vermaken in je eentje.

single in je twenties

7. Je hebt genoeg tijd om met je vrienden en familie af te spreken

Opnieuw: geen dubbele agenda’s, dus veel meer tijd om te doen en laten wat je wilt. Misschien besluit je spontaan om bij je nichtje langs te gaan, die je al een tijd niet gezien hebt. Je connecties met je vrienden en familie worden veel sterker zodat je een gezonde basis hebt als je er later wél voor kiest om een relatie aan te gaan.

single in je twenties

Elite Daily

Reageer op artikel:
7 dingen die je leert als single in je twenties
Sluiten