Jutta
Jutta Beauty 31 mei 2018

Waarom Sephora’s make-uplessen voor transgenders zo’n geweldig initiatief zijn

Onze favoriete beautyboetiek doet meer dan alleen maar onze lievelingslippenstiften verkopen: binnenkort gaat Sephora make-uplessen voor transgenders organiseren. En dat is een geweldig initiatief, want als ‘gewone’ vrouwen al moeite hebben om hun weg te vinden in het oneindige cosmeticalandschap, wat moet dat dan voor ‘nieuwe’ vrouwen zijn?

Experimenteren met schmink

Je moeder leerde je mascara aanbrengen, met je vriendinnetjes in de middelbare school ging je experimenteren met lipglossjes in allerlei chemische fruitgeuren. Maar het meest leerde je van de beautyprofessionals in de parfumerie, die je tijdens de zoveelste gratis initiatie met veel plezier uitlegden hoe je je wenkbrauwen on fleek krijgt en wat de beste tint blush is voor jouw gezicht. Wij zijn deze mensen eeuwig dankbaar, want dankzij hun advies lopen wij zelfzeker over straat.

make-uplessen voor transgenders Sephora

Voor transgenders is dit veel moeilijker. Zelfs als ze de foundation voor dummies al helemaal hebben uitgelezen en alle alternatieven voor highlighter al hebben uitgetest, blijft een uitstap naar de parfumerie een zoektocht. En vooral: zij hebben hele specifieke vragen waar de gemiddelde make-upartiest het antwoord misschien niet op weet. Hoe vervrouwelijk je mannelijke gezichtstrekken op een naturelle manier? Hoe werk je baardstoppels weg? Dat zijn de vragen die Sephora gaat beantwoorden tijdens de make-uplesesn voor transgenders.

Make-uplessen voor transgenders

De lessenreeks heet ‘Bold Beauty for the Transgender Community’ en kadert in het ‘Classes for Confidence’-programma. Sephora wil daarmee iedereen die een ingrijpende verandering in zijn of haar leven doormaakte, moed inspreken. Eerder was er bijvoorbeeld ook al een reeks lessen voor kankerpatiënten. Voorlopig geeft Sephora die lessen enkel in de Amerikaanse vestigingen, maar het bedrijf zal ook tutorials delen op Youtube.

Het initiatief is prachtig en – zo kennen we Sephora –  tot in de puntjes uitgewerkt. Zo zullen de lessen gegeven worden door medewerkers die zélf transgender zijn. De onderwerpen gaan van kleurcorrectie over tips om je huid gladder maken en deelnemers mogen ook zelf topics aanreiken.

Sephora organiseert make-uplesesn voor transgenders

Je plaats vinden

Dominique Anderson, kleurenconsulent in een New Yorkse Sephora-vestiging en zelf transgender, vertelt hoe moeilijk het is om je plek te vinden in het beautylandschap. “Ik liep binnen bij cosmeticawinkels en voelde me niet op mijn plaats. Ik aarzelde om iemand te benaderen.” Wat ze wil bereiken met de make-uplessen voor transgenders? “Ik wil de deelnemers trucs leren die ik zelf gebruik om mijn gelaatstrekken te verzachten en bepaalde looks te creëren, zodat ze bij het verlaten van de winkel het zelfvertrouwen voelen om de wereld te laten weten wie ze zijn.”

make-uplessen voor transgenders Sephora

Het mooie aan dit initiatief is dat Sephora transgenders verwelkomt in een wereld die tot voor kort enkel voorbehouden leek voor vrouwen die ook als vrouw geboren werden. Vrouwzijn zit niet in dat paar borsten of die maandelijkse menstruatie, vrouwzijn betekent in de eerste plaats dat je je vrouw vóélt. Make-up is een niet te onderschatten middel om dat gevoel aan te wakkeren.

Them

Reageer op artikel:
Waarom Sephora’s make-uplessen voor transgenders zo’n geweldig initiatief zijn
Sluiten