Lesley
Lesley Liefde & Seks 28 mrt 2018

Dit vertelt je lief aan zijn vrienden over jullie seksleven

We kunnen honderduit vertellen over ons seksleven tegen onze beste vriendinnen, maar vinden het na zo’n uitgebreid gesprek toch ook altijd een tikje eng als we bedenken dat ons lief waarschijnlijk net hetzelfde doet. Of toch niet? 

Loslippiger bij flings

Onderzoek toont aan dat maar liefst 69% van de mannen minder aan vrienden vertelt wanneer er gevoelens in het spel zijn. Surprise, surprise: bij vrouwen is dit slechts 44%. Wij delen alles met onze vriendinnen, of ze de gore details nu willen horen of niet.

42% van de vrouwen geeft zelfs aan net meer aan haar vriendinnen te vertellen wanneer ze iemand écht leuk vindt.

Lichaamspraat

Maar wát vertellen we dan precies aan onze vrienden, als ons seksleven ter sprake komt? Vrouwen vertellen in 45% van de gevallen hoe ver ze zijn gegaan, in 38% van de gevallen of hun partner goed was in bed en 29% van de vrouwen vertelt ook hoe zijn lichaam eruitzag.

Mannen vertellen slechts in 19% van de gevallen hoe goed hun partner was in bed en welke standjes aan bod zijn gekomen. 13% van de mannen praat ook over haar lichaam. Slechts 13% praat weleens met vrienden over hoe ver hij is gegaan tijdens de seks.

seksleven

Leugentjes om bestwil

Als het aankomt op liegen over seksuele escapades, dan winnen de vrouwen. Maar liefst 43% van de vrouwen in het onderzoek liegt wel eens, in tegenstelling tot 23% van de mannelijke respondenten. Áls mannen dan iets loslaten over hun seksleven, dan zijn ze in elk geval eerlijk. Al weten we niet zeker of dat een opluchting is.

Over orgasmes wordt met vrienden nauwelijks gesproken. Vooral mannen (81%) houden hierover de lippen op elkaar. 59% van de vrouwen heeft het hier wel over. Al hoeft dat niet te verbazen: mannen vinden hun orgasme waarschijnlijk iets minder nieuwswaardig.

Conclusie: vrouwen vertellen heel wat gedetailleerder over hun seksleven, maar mannen doen het zeker en vast ook. Wij onthouden ook dat ze eerlijker zijn en zich eerder op de achtergrond houden als ze ons écht leuk vinden.

Reageer op artikel:
Dit vertelt je lief aan zijn vrienden over jullie seksleven
Sluiten