Lesley
Lesley Liefde & Seks 4 mrt 2018

11 redenen waarom seks met je ex toch niet zo’n goed idee is

Seks met je ex: het rijmt en het klinkt best leuk, maar daar is ook meteen alles mee gezegd. We snappen de overweging: je bent ooit verliefd geweest op hem en het voelt zo vertrouwd. Maar seks met je ex kan je ook heel wat vervelende situaties opleveren. Dus denk er even goed over na voor je het bed induikt met die iets te aantrekkelijke ex. 

1. Je krijgt je ex er niet mee terug

Dat jullie opnieuw seks hebben met elkaar, betekent niet dat er ook weer een relatie in zit. Het kan wel, maar vergeet niet dat het de eerste keer ook niet heeft gewerkt tussen jullie.

2. Je bent zijn booty call geworden

Van de meest belangrijke persoon in zijn leven ben je veranderd in zijn booty call. Dat is niet echt een vooruitgang te noemen, ook al is hij dat ook voor jou.

3. Komen jullie terug samen?

De kans zit er natuurlijk altijd in dat jullie door de seks wel terug samenkomen. Maar is dat echt wat je wilt? Je ex is waarschijnlijk niets veranderd en jullie zullen dus weer op dezelfde ruzies en problemen botsen.

seks met je ex

4. De seks leek beter toen je ook echt verliefd was

We begrijpen het: je zit in een relatie en alles aan je partner is geweldig. Maar weet je zeker dat de seks echt zo geweldig was? Dat je nu niet meer verliefd bent, heeft ook invloed op hoe jij de seks ervaart.

5. Wat doe je erna?

Je hebt net seks gehad met je ex. En dan? Jullie bevinden je nog steeds in dezelfde ruimte, waarschijnlijk zonder kleren. En het is mogelijk pretty awkward.

6. Je verlaagt je niveau

Jullie zijn uit elkaar gegaan omdat jij (of hij) toe bent aan iets beters. Weet je zeker dat je dan toch weer het bed in wilt duiken met je ex? Denk aan je zelfvertrouwen én je waardigheid.

7. Wat als de seks geweldig goed is?

Natuurlijk is het fijn. Jullie hebben geweldige seks, het is niet ongemakkelijk en alles is oké. Je spreekt vaker af met elkaar en jullie vinden het allebei wel prima. Totdat je ex er om de een of andere reden toch weer klaar mee is. Bespaar jezelf die teleurstelling.

8. Hij/zij zoekt er meer achter

Jullie relatie is over, maar je komt terug voor seks. Dit kan de ander hoop geven, terwijl jij die intenties niet had. Dit kan alleen maar slecht aflopen en uiteindelijk ben jij the bad one. Om dit te voorkomen moet je heel duidelijk zijn over je intenties.

seks met je ex

9. Het ongemakkelijke afscheid

De seks voelt vertrouwd, maar voor naspel is er meestal geen plek meer. Eigenlijk wil je gewoon zo snel mogelijk weg. Maar hoe doe je dat? Je kunt niet liegen dat je naar je werk of naar school moet als hij precies weet hoe je schema eruit ziet.

10. Je kunt nooit verder

Telkens terugkomen bij je ex, ook al is het niet voor een relatie, weerhoudt je ervan om verder te gaan met je leven. Hoe verwacht je een nieuwe partner te vinden als je aan je ex blijft plakken? Je kunt niet verder voordat je zelf ook echt klaar bent met je ex.

11. Seks lost jullie problemen niet op

Jullie zijn uit elkaar gegaan om een reden. Die reden verdwijnt niet zomaar omdat jullie plots terug seks hebben, hoe leuk dat ook mag zijn.

Reageer op artikel:
11 redenen waarom seks met je ex toch niet zo’n goed idee is
Sluiten