Jutta
Jutta Beauty 5 apr 2018

Met deze scheertips krijg je van die glowy killer legs

Let’s be honest: we hebben allemaal wel eens alleen onze enkels geschoren omdat dat het enige stukje zichtbare huid was in die fancy maxirok. Maar áls we dan de moeite hebben genomen om onze volledige benen te scheren, voelen we ons achteraf wel steeds een godin. Met deze scheertips lukt het elke keer weer. 

Scheertips voor goddelijke benen

Onze benen scheren is zéker niet ons favoriete beautyritueel, maar zo erg zijn die paar haastige halen met een scheermesje nu ook weer niet. Toch lukt het ons zelden om van die prachtig glanzende benen te krijgen als in commercials voor scheermesjes. Blijkbaar ligt dat dus aan onze scheertechniek. Dit moet je doen voor goddelijke benen:

Scrubben

Door te scrubben verlos je eventuele ingegroeide haartjes en haal je dode huidcellen weg. Bye bye, droge huid! Het allerbeste resultaat krijg je als je een dag van tevoren scrubt, en niet vlak voor het scheren.

Douche vs. bad

Scheren gaat beter in de douche dan in bad, omdat het warme badwater je huid al rood kan maken voordat je begint. Als je in de douche staat, zou je 2 tot 3 minuutjes moeten wachten voor je begint met scheren. Dit geeft de haartjes op je benen de tijd om water op te nemen, waardoor ze tot wel 60 procent dikker worden en je ze gemakkelijker wegscheert. Wacht echter ook niet te lang; na 15 tot 20 minuten zwelt je huid op en kun je niet meer bij het begin van het haartje komen. Hierdoor heb je veel sneller last van stoppeltjes. Aha!

scheertips benen scheren

Strak trekken

Als je je huid tijdens het scheren voorzichtig strak trekt, krijg je een vlakker oppervlak en kun je gemakkelijker alle haartjes bereiken.

Deppen en naverzorging

Na het scheren kun je het best je benen goed afspoelen met water en dan zachtjes droogdeppen in plaats van ze ruw af te drogen. Natuurlijk eindig je door je gladgeschoren beentjes te verwennen met wat bodylotion of olie.

Gesneden?

Mocht je jezelf per ongeluk hebben gesneden tijdens het scheren, dan kun je het best een wattenschijfje geweekt in ijskoud water erop drukken. Zo stopt het bloeden het snelst en kalmeer je de huid.

Dus ladies, je benen scheren blijkt een vak apart, maar deze scheertips kunnen je zeker helpen voor een zijdezacht resultaat.

Reageer op artikel:
Met deze scheertips krijg je van die glowy killer legs
Sluiten