Jutta
Jutta Beauty 7 jul 2018

Met deze scheertips heb je nooit meer irritaties bij je bikinilijn

Je bikinilijn scheren is niet heel leuk, maar ook niet heel moeilijk. Of dat denk je toch, want veel vrouwen hebben na het scheren last van rode bultjes, wondjes of ingegroeide haartjes. Zonde, want dat is echt nergens voor nodig. Met een paar simpele aanpassingen aan je scheerroutine ga jij zo smooth als het maar kan de zomer door.

1. Bereid je huid voor

Het is belangrijk de huid goed voor te bereiden op een scheersessie, het beste wacht je tot het einde van je douchebeurt totdat je het scheermesje erbij pakt. Op deze manier wordt de huid rondom de haartjes al wat ‘week’ en worden de haartjes zacht, waardoor ze zich een stuk eenvoudiger laten afscheren. Daarnaast kun je de huid zachtjes exfoliëren met een milde scrub voor je aan de slag gaat met je scheermesje.

2. Hydrateer de huid

Door de huid gehydrateerd te houden met een moisturizer, blijft deze soepel. Met name de dag(en) voor een scheerbeurt is het belangrijk dat de huid goed gehydrateerd is. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid minder snel geïrriteerd zal raken na het scheren.

3. Gebruik een ander scheermesje voor je bikinilijn

Hoe lekker gemakkelijk en goedkoop ze ook zijn, die wegwerpmesjes met maar twee mesjes doen meer kwaad dan goed. Ga liever voor eentje met minstens drie mesjes. Zorg er daarnaast voor dat het áltijd schoon én scherp is. Roest is daarbij een dikke vette no-no, omdat dit vrijwel gegarandeerd narigheid oplevert. Als het voelt alsof een scheermesje aan je huid ‘trekt’ in plaats van dat hij er smooth overheen glijdt, is dat een teken dat hij toe is aan vervanging.

4. Scheer met de haargroei mee

Een grote fout die veel mensen maken is dat ze direct beginnen met scheren tegen de haargroei in. Dit is een garantie op narigheid. Scheer eerst met de haargroei mee – mocht dit de haartjes niet kort genoeg afscheren, kun je voorzichtig (!) proberen zijwaarts te scheren.

5. Hydrateer nogmaals

Als alles smooth is, ben je nog niet klaar. Ook na het scheren is het belangrijk de huid goed te hydrateren. Een product met bijvoorbeeld aloe vera kalmeert de huid, waardoor je minder snel last zult krijgen van irritaties.

That’s it! Met deze simpele aanpassingen op je routine, loop je het minste kans op irritaties rondom je bikinilijn. Daarmee klaar? Dan zijn hier onze scheertips voor die prachtige glowy killer legs

Rihanna’s beenhaar doet ons verlangen naar een zomer zonder scheren

Reageer op artikel:
Met deze scheertips heb je nooit meer irritaties bij je bikinilijn
Sluiten