Lesley
Lesley Travel 9 dec 2019

Ho ho ho: in dit themapark is het het hele jaar door Kerstmis

Is december jouw favoriete maand, ben je minstens twee keer per week op de kerstmarkt te vinden en heb je je kerstcadeautjes allemaal al in huis? Same. Soms wilden we dat het het hele jaar door kerst kon zijn. En er is goed nieuws, want in themapark Santa Claus Village kan dat ook. 

De Efteling is leuk, en Disneyland Parijs is werkelijk magisch, maar een pretpark in kerstthema? Count. us. in. Santa Claus Village ligt in het noorden van Finland, nabij de magische stad Rovaniemi. Het hele jaar door vind je er tientallen kerstbomen en duizenden lichtjes.

View this post on Instagram

Crossed the arctic circle where Santa lives – a pretty good day 🎅🏽❄️♥️ . . . . . . . . . #santaclausvillage #rovaniemi #visitrovaniemi #lapland #christmas #winter #santa #santaclausiscomingtotown #arcticcircle

A post shared by Helen (@hels1989) on

Santa Claus Village

Winterliefhebbers zullen zich bovendien niet snel vervelen in het gezellige dorpje van de kerstman, want je kunt er onder andere sleeën met husky’s, een safari op een sneeuwmobiel maken, het noorderlicht spotten en schaatsen op een prachtige ijspiste.

View this post on Instagram

#MisijaLaplandija 🎄🎅😍

A post shared by Ignas Rusilas (@ignasrusilas) on

Er zijn ook een vijftiental cafés en restaurants, waaronder een prachtige bar vol ijssculpturen. En ook de kerstman hangt er dus elke dag van het jaar rond om zijn kerstboodschap te verkondigen.

Je kunt er ook een bezoekje brengen aan het wereldberoemde Santa Claus Main Post Office, waar elk jaar duizenden brieven en kaarten vol wishlists naartoe worden gestuurd. Benieuwd of de kerstman de onze al ontvangen heeft.

Overnachten

Wie dol is op gezellige chalets in de Ardennen zal ook hier verliefd worden op de omgeving. In Santa Claus Village logeer je namelijk in een luxueuze iglo of een schattig huisje mét sauna. De prijzen variëren: voor een glazen iglo betaal je maar liefst 549 per nacht voor twee personen, een gezellige lodge heb je al voor 98 euro.

Zelf de opties even overlopen? Meer info vind je uiteraard op hun site.

Ook leuk:

PS: NSMBL is er nu ook elke woensdag in je mailbox.

Het is met kattengifkes. En Blandy, die ook. Schrijf je in voor je wekelijkse portie onzin!

Reageer op artikel:
Ho ho ho: in dit themapark is het het hele jaar door Kerstmis
Sluiten