Lesley
Lesley Love & Life 20 dec 2018

Samen saai doen is hét recept voor een lange relatie

Heb je ook weleens het idee dat jij en je lief tegenwoordig alleen nog maar in de zetel hangen, en dat een film kiezen op Netflix de moeilijke beslissing van de avond is? Maak je daar vooral geen zorgen over, want samen saai doen zou hét recept zijn voor een lange relatie. 

Saaie dates, saaie relatie?

Blijkbaar gaat die analogie dus niet op, althans niet volgens schrijver Mark Mason. In het boek ‘The Subtle Art Of Not Giving A F*ck’ schreef hij namelijk dat ‘samen saai doen’ een cruciale rol kan spelen in het happily ever after-sprookje.

Tijdens een interview met Business Insider zei Mark daarover: Ik denk dat relaties zo saai mogelijk moeten zijn. Dat klinkt heel raar, maar als je er over nadenkt bestaan de koppels die heel hun leven samen zijn gebleven altijd uit mensen die gewoon leven en geen waarde hechten aan materiële dingen.”

samen saai doen lange relatie

Netflix & chill

Volgens de schrijver zijn de koppels die vaak samen naar Netflix kijken, koken en gezellig binnen zitten dus de meest gelukkige koppels. Geen avontuur, maar ook geen drama en ruzies. Hoewel zijn visie op relaties best saai lijkt te zijn, heeft hij ergens ook een punt.

Natuurlijk is het verrijkend voor je relatie om leuke, nieuwe dingen te doen, om samen verre reizen te maken, citytrips te plannen en eens fancy shmancy te gaan eten (en die dingen moet je dan ook écht blijven doen), maar het is ook belangrijk beseffen dat niet elke date even spectaculair kan zijn.

Face it: er zullen veel meer dates zijn waarop jullie een film opzetten en pizza bestellen dan dates waarbij jullie onverwacht, lastminute en spontaan naar Parijs trekken. Zolang je dat beseft – en accepteert – zit je goed. Dus: een dekentje, chips, Netflix en een knap lief naast je – saai? Klinkt als de hemel op aarde.

Beautify

Reageer op artikel:
Samen saai doen is hét recept voor een lange relatie
Sluiten